Resonant Tunneling diod

D

drabos

Guest
Witaj,

Czy ktoś ma doświadczenie w dziedzinie RTD (Resonant Tunneling Diode) urządzenie modelowanie?
Jestem zainteresowany głównie w Wigner Funkcja Method.

Kod:

1.
Rezonansowego tunelowania diody: modele i nieruchomości

Jian Ping Słońca; Haddad, GI; Mazumder, P.; Schulman, JN;

Proceedings of the IEEE

Volume 86, Issue 4, kwiecień 1998 Page (s): 641 - 660

Streszczenie:W tunelowanie rezonansowe diody (BRT) został szeroko badano ze względu na jej znaczenie w dziedzinie nauki i technologii Nanoelectronic i jej potencjalne zastosowania w bardzo dużych prędkości / funkcjonalności urządzeń i układów.
Mimo, że znaczny postęp w tym zakresie dodatkowych prac niezbędnych do realizacji pełnego potencjału RTD's.
Ponieważ badania na BRT w dalszym ciągu, spróbujemy w tym samouczku recenzję dostarczyć czytelnikowi ogólny i zwięzły obraz gdy stoimy w tej ekscytującej dziedzinie lub badań oraz adres na następujące pytania: Co sprawia, że BRT jest tak atrakcyjne?
Do jakiego stopnia może być wzorowane na RTD do celów projektowych?
Jakie są wymagane i osiągalne właściwości urządzenia w zakresie cyfrowych logiką aplikacji?
Aby rozwiązać te problemy, przeglądamy urządzenia zasady operacyjne, różne podejścia do modelowania i główne właściwości urządzenia.
Porównania pomiędzy różnymi BRT fizycznych modeli i główne cechy BRT's, tunelowanie rezonansowe interband diody i diody Esaki tunelu są prezentowane.
Samouczka i analizy zawarte w niniejszym dokumencie może pomóc czytelnikowi w coraz znać bieżące wysiłki badawcze, jak również do zbadania istotnych aspektów BRT w dalszym rozwoju i ich obiegu wniosków

Dzięki,

Mogę pobrać bezpośrednio tego artykułu z IEEE.

Jeśli ktoś potrzebuje mogę przesłać.

Powiedz prawdę, jestem szukasz kogoś, kto może to zrobić symulację i uzyskać poprawne rozwiązanie, bo chciał to zrobić symulacji (Wigner Funkcja Metoda) na MATLAB, ale rozwiązanie jest błędne.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back