[req] Windows nie rozpoznaje AT89C5132!?

L

leotim

Guest
Mam zarządu AT89C5132, który działa prawidłowo wcześniej.

".

ale wiem, że zdecydujesz się na uaktualnienie firmware'u, ale kiedy podłączyć do portu USB komputera, system Windows nie rozpoznaje AT89C5132 i mówi: "Nie rozpoznano urządzenia USB".1) Mam testowany my crystal frequency (X2), to było widoczne na oscyloskopie: 20MHz

2) Mam sprawdzić mój pin ISP (pin 2) jest połączony z masą przez rezystor 2.4kOhm i jej poziom jest zerowy (0V), gdy moc jest podłączony do płyty i idzie wysokie (3 .. 2 V), po kilku milisekund.

3) Sprawdziłem mój D pin (pin 21) jest podciągnięte przez rezystor 1.5kohm.

A jednak system Windows nie rozpoznaje mojego AT89C5132?Czy istnieje jakiś pomysł?

Używam ATMEL kierowca ma włączone FLIP2.4.6:
http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/UsbAutoLaunch.zipNow, i have another AT89C5132 board and it is working properly when i connect it to PC, so i think it is a harware problem
in my board (which Windows does not recognize it).

Mam zainstalowany sterownik i urządzenia (AT89C5132) wcześniej i było działa poprawnie.
Teraz mam inny AT89C5132 pokładzie i czy działa on poprawnie, gdy podłączyć go do komputera, dlatego myślę, że jest harware problem
w moim pokładzie (co Windows nie rozpoznaje go).
i checked the USB bus connection using a short circuit detector on my multimeter (it sounds a bip if the probes are shorted).

Ale nie wiem, jak mogę znaleźć problem.
Sprawdziłem połączenie z portu USB za pomocą krótkiego Czujnik obwodu na mój multimetr (brzmi BIP jeśli sondy są zwarte).połączenia z AT89C5132 USB szpilki do złącza USB słusznie.Jednak i związane złącze USB (dwa 27Ohm res.) Bezpośrednio do pinów IC's.ale ponownie system Windows nie rozpoznaje AT89C5132!?

Mówisz, że "zmodernizowane" firmware.

Proponowałbym przeprogramowania pokładzie starego FW aby sprawdzić, czy znowu działa.Jeśli stare utwory FW, to oczywiście nowe FW ma problemy.

Czy na pewno o aktualizacji oprogramowania.Może być firmware nie został zaktualizowany oraz atall.

tkbits napisał:

Mówisz, że "zmodernizowane" firmware.Proponowałbym przeprogramowania pokładzie starego FW aby sprawdzić, czy znowu działa.
Jeśli stare utwory FW, to oczywiście nowe FW ma problemy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back