[REQ] Minutnik Obliczenia

U

Umair Naveed

Guest
Hi everybody!
proszę mi powiedzieć, jak obliczyć opóźnień, cykl, częstotliwość fal w odniesieniu do PIC, Użyłem przed 8051 w montażu i wiedzieć, niektóre z tych obliczeń, ale teraz ja jestem przy pomocy PIC16F877A z CCS C Compiler, który ma wbudowane funkcje związane Minutnik problemy, ale nie mógł zrozumieć, chociaż czytając przykłady w podręczniku, jak formuły powstają i jak są te funkcje są używane,
czy istnieje jakieś książki, które Minutnik tych obliczeń dla PIC16F877A lub PIC16F877 CCS przy użyciu kompilatora C, i nie jest lub można pomóż mi proszę mi pomóc!

Cześć
Thanx in advance

cześć
to, co chcesz zrobić? chcesz generować sygnał PWM z kpc modułu? lub chcesz korzystać theire przerwan?

Kod:setup_timer_2 (T2_DIV_BY_16, 55, 8);

thanx ale chcę wiedzieć, jakie są te argumenty w funkcji masz wymienione CCS C compiler .!!!!!
ok
Cześć

W CCS kompilatora C ma bardzo rozległe plik Pomocy i przykład biblioteki.Wystarczy goto pomocą pliku (F1) oraz w indeksie sprawdzić funkcje setup_timer_0, setup_timer_1 itp. Należy wyjaśnić, co wszystkie argumenty są, i które są availible ci na swoim PIC.Czy pamiętać, że nie wszystkie liczniki mieć taką samą funkcjonalność.

Dla bardzo ścisłe terminy, ja osobiście wrócić do ASM.Możesz również ASM CCS w części C.

Goodluck

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back