Repeater GPS w pomieszczeniach GPS

J

jayamohan

Guest
Witam, chciałbym zbudować wzmacniacz GPS. może ktoś udostępnić dane lub schemat ten sam proszę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Mohan.

Możesz zbudować wzmacniacz, ale dlaczego? Odbiornik GPS będzie zamrażać w pozycji, która repeater nawet jeśli poruszać odbiornikiem.

Muszę sprawdzić, ile jednostek odbiornika GPS równolegle wewnątrz urzędu i nie chcę do utrzymywania wielu anteny zewnętrznej. Zamiast jednego przekaźnika na zewnątrz i wszystkie anteny GPS znajduje się wewnątrz biura.

Wzmacniacza można zrobić na wiele sposobów, prosty wniosek: 3 Element cross-yagi wskazując na niebo, -> LNA +20 dB -> bandpass filter-> 5-metrowy kabel koncentryczny -> Yagi wskazując na odbiorniki. Jako sygnały GPS są prawdziwe słaby musi w niskich LNA hałas być użyte. Pełnym rozmiarze RX antena poprawia całości SNR. W razie potrzeby dodatkowego zysku jest możliwe, aby wstawić w końcu kabla koncentrycznego, jeśli izolacja jest wystarczająco dobre między obu RX / TX wzorców promieniowania anteny. 5 metrów kabla koncentrycznego dodaje odległość między obu anten, który również przyczynia się do ograniczenia niepożądanych siebie drgać. Jeśli odbiornik GPS może odbierać zarówno bezpośredni i pośredni sygnał z tego samego satelity, jest to możliwe, że satelita jest zatkany lub powoduje niestabilne odczyty.

Kup amplifed anteny jak Gilsson. Postaraj się znaleźć model o większym zysku (30 db). Musisz nabyć lub zbudować T nastawienie do zastosowania 5 VDC do kabla koncentrycznego do zasilania anteny / wzmacniacz i czapkę sprzęgła do wyjścia stronniczości T. Budowa grzejnika przez odpędzanie z powrotem osłonę wystawiać 1,6 cala przewodu centrum. Zrób sheeth 1,6 cala brad i wsunąć go na zewnątrz kabla koncentrycznego. Przylutuj sheeth z ekranem kabla koncentrycznego w miejscu, gdzie była zakryta, aby odsłonić dyrygent centrum coax. Zbudowałem wiele z tych ponownie emitować wewnątrz budynku. Wystarczy mieć wystarczająco dużo odległości między anteną zewnętrzną / wzmacniacz i ponownie radiator aby uniknąć sprzężenia zwrotnego. Mogę jej używać w samochodzie smartphone mój Samsung Galaxy S z re-grzejnik zamontowany na montażu Podstawki wiszące z przedniej szyby i zamontować anteny magnetyczne / wzmacniacz w górnej części samochodu. Na antenę / A, trzeba co najmniej 4 "z płaszczyzny podłoża pod antenę / wzmacniacza modułu. Możesz użyć droższych antena zewnętrzna / wzmacniacza jak morskie jednostki, która zawiera własne płaszczyzny podłoża, jeśli chcesz. To ma mieć Odbiornik GPS w ciągu 6 "do 12" z re-radiator. Jeśli chcesz powódź wewnątrz obszaru możesz umieścić dodatkowego wzmacniacza i lepsze anteny do ponownego chłodnicy. Musisz wystarczającej izolacji odległe poza sygnał w tej sprawie.

Dzięki za opinie. Postaram się to samo i poinformować o wynikach proszę ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back