Regeneracyjny odbiornik na 27 MHz będzie działać?

Z

zeller

Guest
Witam, Próbuję zmienić odbiornik poniżej, aby otrzymać 27 MHz. Mam tylko zmienił LC wykryć 27 MHz, nie jestem pewien jak podłączyć attena.The nadajnik ma silny sygnał i będzie mniej niż metr od receiver.Can i wystarczy podłączyć mały drutu poziomego, tj. 15 cm LONG na LC? będzie to wystarczy? Czy attena potrzebne z uwagi na silne signal.Will tej pracy odbiornik na 27 MHz tylko przez zmianę LC? Proszę o pomoc! Odbiornik jest tutaj. [Url = http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/rf/amrec.html] AM odbiornik [/url]

Będzie działać na dostrojenie obwodu LC do 27 MHz, ale należy przewody między cewką a Q1 i ziemi RF krótki. Najprostszy jest, aby L1 jak powietrze-core cewki, które również mogą działać jako anteny lub podłącz antenę jak w opisie za pomocą impedancji cewki transformacji. Jakie rozwiązanie, które jest zaznaczone wpłynie na stabilność stroju i przepustowości. Krótki monopole można podłączyć kilka tur z dołu cewka L1 jako test dla lepszej wydajności ale również zmniejszenie częstotliwości środkowej tak przestrajania jest konieczne, aby dowiedzieć się jakiekolwiek ulepszenia.

Regeneracyjny radia naprawdę śmierdzi. I nie tracić ani chwili mojego czasu na taki układ, chyba że jesteś miłośnikiem historii i chcesz dowiedzieć się, jak obwody pracował już w 1930 roku. Zbuduj odbiornik superhet ze wspólną układu odbiornika.

To może ok jako hobbysta obwodu lub zasady uczenia się. Ale to powiedziawszy zbudowałem superhet dla mojego projektu 12 lat temu .. tak. Nadajniki są zazwyczaj łatwe udział w takich rzeczy. Mimo, że odbiornik jest 1m od: do zapewnienia, że działa dobrze. Mam nadzieję, że zrozumiał obwodu dobrze. i) nie jest Para Darlington tam więc warto uważać, w jaki sposób dostosować Zamiast 120K użyć potencjometru (pot), jeśli wartość oporu zbyt wiele można wypalić płytkę z przepływu prądu, dzięki czemu można używać minimalny opór w szereg z puli, aby uniknąć wypalenia. Osobiście nie poszedł za parę Darlington .. ale .. Antena jest podłączona do jednego końca LC ckt. Przy takiej częstotliwości trzeba naprawdę długi kawałek drutu na dobry odbiór przy niskim poborze mocy .... Jego więcej zbliżenia inżynierskich przy budowie. tj. (0,95) * c / f = antena długości fali. W zależności od zapotrzebowania na moc i jakość można wybrać pół fali, fala czwarta ... itd. .. Tor jest dla niskich częstotliwości ... Chciałbym spojrzeć na odbiorników FM iw dół klasy go na 27Mhz, ale potem, że to ja. .. Jej część zabawy eksperymentu inżynierii!

regeneracyjne radia naprawdę śmierdzi. I nie tracić ani chwili mojego czasu na taki układ, chyba że jesteś miłośnikiem historii i chcesz dowiedzieć się, jak obwody pracował już w 1930 roku. Zbuduj odbiornik superhet ze wspólną układu odbiornika.
Problem z AM chipy odbiornik jak dotąd znaleźć nie idzie tak daleko, jak 27 MHz, mój przetwornik wykorzystuje modulacji AM co układ można polecić na 27 MHZ?

Zbudowałem podobny regeneracyjne odbiornik z małego głośnika, które zostały podłączone do wyjścia mf w analizator widma. To od tego czasu wiele lat siedział tam bardzo pomocne narzędzie wskaźnik podczas wykrywania rzeczy bez oko na instrument i jest również przydatna jako źródło wyzwalania na dalsze analizy sygnału. Tak jest to prosty odbiornik, ale robi dokładnie to, czego potrzebuję. 27 MHz Długość fali jest 11 metrów => 1 metr TX-RX odległość jest bardzo blisko pola. W tej sytuacji mają dobrze dopasowane indukcyjności lepszą wydajność jako antena następnie kwartał lub pełny monopol anteny fali, za które i tak prawdopodobnie nie mają odpowiednich płaszczyzną uziemienia. W pobliżu pola robi pętlę mają lepiej zdefiniowane kierunkowość i szumy lepiej tłumione następnie w antenę. Jeśli jednak krótki monopol jest korzystny jako antena, oferta cewki również funkcję celu zmniejszenia niedopasowania impedancji dla tej anteny bardzo krótki. 10 cm długości przewodu na 27 MHz spowodować niską wydajność anteny, ale znowu, w tym konkretnym przypadku w pobliżu pola, 10 cm krótkiej anteny nie spowoduje prawdopodobnie lepiej snr w dość hałaśliwe i zatłoczone pasma 27 MHz a następnie, jeśli pół fali dipol zostały wykorzystane.

Problem z regeneracyjnym odbiorników jest to, że istnieją dwie części: 1) część wzmacniacz 2) siebie oscylujące / hartowania części Więc jeśli jeden z tych nie działa prawidłowo, nie można powiedzieć, łatwo i jedną pracę potrzeb. Odbiornik superhet działa w prosty sposób i przy użyciu prostych narzędzi (np. oscyloskopu) można strzelać kłopoty łatwo. Chciałbym spojrzeć na żetony jak SA605

SA605 jest przeznaczona głównie jako odbiornik FM, że brakuje opcji AGC. Unfortuntately, nie wiem, czy którykolwiek z różnych układów analogowych AM odbiornik, które były wcześniej dostępne jest nadal produkowana. Np. TDA1046 został doskonale nadaje się do odbiornika SW do 30 MHz.

tak jak wszystkie te układy, należy użyć SA605 wyjście RSSI jako detektor AM.

Problem z regeneracyjnym odbiorników jest to, że istnieją dwie części: 1) część wzmacniacz 2) siebie oscylujące / part hartowania Więc jeśli jeden z tych nie działa prawidłowo, nie można powiedzieć, który z nich łatwo wymaga pracy. Odbiornik superhet działa w prosty sposób i przy użyciu prostych narzędzi (np. oscyloskopu) można strzelać kłopoty łatwo. Chciałbym spojrzeć na żetony jak SA605
Jestem tylko przy użyciu prostych narzędzi np. rezystory i tranzystory jest superhet łatwo budować? Jeśli nie, to wiesz, każdy układ z superhet, że pracuje na 27 MHz AM? Arkusz sa605 nie wydaje się w celu wskazania przydatności do am modulacji.

Zbuduj tuned cewki i prosty detektor diodowy. Sporządzono w ciągu kilku minut z prostych składników. Tym obwodzie może być regulowana woltomierz DC. Działa tak samo dobry, jak każdy obwód RX w tej odległości.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back