reg przechodni dwa układy

O

Obw

Guest
Pracuję nad projektem, w którym mamy do interfejsu czujnik i przetwornik A / D.wyjście czujnika jest różnica wokół wspólnego środka 1.5V (ten jest przeznaczony dla ADC).Specyfikacja czujnika powiedzieć nominalna impedancja wyjściowa 100 ohm i maks. pojemność ładunku 20 pf.również ADC spec mówi pułap wejścia jest 7PF.Teraz myślę, że te mogą być połączone bez żadnych sterowników sygnału pomiędzy nimi, ale nie pewność impedancja / rozważania linii przesyłowych?Jak do dowiedzenia się szereg / równolegle opór i nasadki do dodania podczas łączenia tych dwóch elementów.

Nie sądzę, trzeba używać żadnych dodatkowych badań lub C pomiędzy nimi ten czujnik i przetwornik A / D.Czujnika można łatwo obsługiwać 7pF i impedancja wejściowa ADC nie będzie obecny na wysokie obciążenia w porównaniu z 100Ω.
Jeśli ADC nie ma różnicy wejść można byłoby rozważyć zmianę różnicy wyjście do jednego zakończony przy opamp ..W ten sposób nie pełne wyjście z czujnika, tylko pół ..

@ IanP dzięki za odpowiedź.ADC ma różnicy w wejście i daje max wydajności przy wspólnym tryb jest napięcie 1.5V.Więc mogę tylko iść dalej i interfejs dwóch elementów bezpośrednio.

Byłem zaniepokojony jeżeli filtr dolnoprzepustowy jest wymagane przed ADC.W moim systemie ten sam zegar jest przewidziane do ADC i czujnik i tak należy myśleć o Low Pass Filter odfiltrować wszystko powyżej częstotliwości?

Również chciałem zapytać tego.sam zegar jest dostarczana do ADC i czujnik poprzez zewnętrzne złącze BNC (maks. 20 MHz).Czy mogę trasy sygnały bezpośrednio i jak mogę się upewnić, nie ma opóźnień między nimi?Thanks in advance

LPF nie zaszkodzi ..ale jeśli chcesz dodać jeszcze jedno trzeba będzie użyć buforowych ..
Jeśli chodzi o opóźnienie dotyczy, można użyć kilka bram na drodze do ADC, który jak sądzę jest krótszy niż ciężarówką do czujnika.To daje możliwość dodania kilku ns ..jeśli chcesz je ..

Dzięki.Jeżeli więc Ja routingu je ręcznie z zewnętrznego złącza i mogę ich uruchomić tę samą odległość, a następnie I dont potrzeba żadnych bram, jako że opóźnienie będzie to samo?

cool thanks.so I dont have się martwić o jakiekolwiek impedancji podczas łączenia dwóch elementów, tj. po prostu podłącz je bezpośrednio?

Mam kilka pytań.Dołączam różne źródła zasilania statku 2.4V (DVDD) 3.5V (AVDD) 1V (ref) do czujnika i 3V (AVDD i DVDD) dla ADC.Teraz jak idę na temat udzielania złącza zasilania?Czy mogę używać regulatorów do 1V odniesienia lub dzielnika napięcia korzystania z 3.5V?Utworzyć złącze zasilania w Capture CIS w nowej części, a następnie, w jaki sposób mogę dodać ślad .... ogólnie na każdym odcinku utworzyć?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back