realizacji MOSFET w TL494 Circuit

N

nickbrown_500

Guest
Im przy TL494 obwód aplikacja, która znajduje się w arkuszu danych
tl494buck.gif
Jeżeli 32A TIP jest im patrząc na zmianę to na P- kanału MOSFET, IRF9520NPbF. Rozumiem, będę musiał zmienić dwa rezystory wokół tranzystora 150 ohm i 47 ohm rezystor. Czy ktoś może mi powiedzieć jak obliczyć nowe wartości tych rezystorów?

Nie mam obwód stosowania w mojej obecnej arkusza TL494 (SLVS074E, TI 2005). Ale myślę, wiem, dla którego obwodu masz na myśli. Istnieje kilka zaangażowanych punkt: - Musisz mieć th eMOSFET Vgs maksymalną absolutnie, ale powinny umożliwiać Vgs, aby przełączyć się na tranzystor w pełni - wymiarowanie Rezystor jest kompromis między szybkością przełączania i pobór mocy. Wszystko idzie, musisz zdecydować sam. - TL494 wyjście jest znany, aby przełączyć się dość powoli, co chcesz przyspieszają osiągnięcie niższych strat przełączania. Pamiętam, że kiedyś kaskody stopień wyjściowy z TL494 wiele lat wcześniej, nawet w umiarkowanie szybkim tranzystorów bipolarnych. PS: Nie widziałem obwodu w poście wcześniej. Oczywiście, stosunek rezystor musi być dostosowana do napięcia zasilania, w zależności od tego, co już powiedział. "10 - 40 V" nie będzie działać. Albo Z-ogranicznik napięcia diody jest wymagane.

Niestety zapomniałem wspomnieć napięcie wejściowe będzie 17V,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back