Re: Help - Sony Trinitron Audio Naprawa

• Thread starter the_risk_master
  • Start date
T

the_risk_master

Guest
My TV Sony Trinitron FSS serii dźwięku audio / problem, podczas uruchamiania zasilania, dźwięk jest tak słaby (brak dźwięku / audio, jeśli jest zwiększona objętość zniekształcone dźwięku), podczas pływania w TV jest przedłużona, dźwięk będzie dobre i jasne ...

Dlaczego tak jest?Proszę dać mi wskazówki i rozwiązania w celu zaradzeniaThanks a lot,
the_risk_masterDodano po 1 minuty:pS

Mam już schemat, ale gdzie szukać błędu?

Najpierw sprawdź, czy problem wynika z tunerem ..To można zrobić za pomocą magnetowidu, jeśli problem nie ustąpi. Następnie wiemy nie jest tuner.Na to może być kondensatory wokół chip audio lub audio chip sam!.

obsługi tv jednostki z vcr jest w porządku, więc problem jest tuner, jak mogę to sprawdzić i naprawy wszelkich elementów, które mają być zastąpione?

dzięki

Zwykle tunners są trudne do repair.Only jeśli wiesz co robisz należy spróbować resolder ją "właściwego" lutownicę. Razie tylko zastąpić go .. To nie jest trudne.
Jeśli jest to stary zestaw. Prawdopodobnie nie warto inwestować pieniądze. Dzięki temu możesz używać go z magnetowidu za pomocą magnetowidu tuner do odbioru. I korzystania z wejść wideo i audio w telewizorze ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back