Rat Race łącznik outupts Niesymetryczny

K

kazim

Guest
drodzy przyjaciele i moje dwie anteny podłączony do łącznika wyścigu szczurów. jeden do sumy port oraz do portu delta .. kiedy i analizowane refleksji wejście na port wejściowy i port wejściowy B, wydaje się z wyników, że jeden port jest szerokopasmowy portu i innych jest wąska portu zespół ma ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje, bo 90 stopni daje symetryczne łącza i doprowadzeniu porty łączników są wykorzystywane jako łączniki w mój projekt

sprzęgacze wyścigu szczurów są bardzo wąskie pasmo. Kursy są to mistuned, lub anteny mają słabe VSWR, które są mistuning łącznika.

nawet i nieznacznym ich właściwie jeszcze jeden port delta ma wąskie pasmo niż port suma .... myślę, że może to być ze względu na strukturę tego łącznika. 90 hybrydowych stopnia jest symetryczna w konstrukcji, więc nie doświadczenia tego rodzaju zachowania. ma ktoś coś jeszcze na uwadze wyjaśnić tego zjawiska

Wyścigu szczurów sprzęgacze, że stosowane w przeszłości, mają około 30% przepustowości. Właściwie mnie zaskoczyła tego typu cechy. BW mam, może być związany z materiału PCB, że kiedyś, pamiętam, nie było czymś wyjątkowym. Również przepustowość Σ i portów Δ było inaczej, co jest logiczne, ponieważ stosowane jako sumator to nie jest symetryczne struktury. Aby mieć pewność, że nie jesteś niedopasowanie portów łącznik, spróbuj dodać 3dB tłumienia na każdym oddziale i masz dokładnie 6dB poprawę utraty powrót na każdym porcie. Jeśli masz więcej lub mniej niż 6dB, czyli porty łącznik ma wpływ impedancja anteny.

Wyścigu szczurów sprzęgacze, że stosowane w przeszłości, mają około 30% pasma dla określonego błąd fazy pomiędzy portami. Właściwie mnie zaskoczyła tego typu cechy. BW mam, może być związany z materiału PCB, że kiedyś, pamiętam, nie było czymś wyjątkowym. Również przepustowość Σ i portów Δ było inaczej, co jest logiczne, ponieważ stosowane jako sumator to nie jest symetryczne struktury. Aby mieć pewność, że nie jesteś niedopasowanie portów łącznik, spróbuj dodać 3dB tłumienia na każdym oddziale i masz dokładnie 6dB poprawę utraty powrót na każdym porcie. Jeśli masz więcej lub mniej niż 6dB, czyli porty łącznik ma wpływ impedancja anteny.

czy jest jakiś sposób mogę poprawić przepustowość na wąskim paśmie portu ... ponieważ jeden z anteny będzie działać na szerokopasmowy portu, a drugi będzie działać na wąskopasmowe, które dont ma nastąpić

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back