równoległy port z silnikiem DC

R

Raheel

Guest
Hello All,

Muszę mieć setup / obwodu dla silnika prądu stałego w relacje z LPT (równoległy), port i kontrolować za pomocą mojego programu.Mam prawie wszystkie podstawowe
znajomość LED współpracę w port równoległy i szeregowy.

Jednak w przypadku silnika, wiem, że trzeba mieć pewne obwodu między silnikiem i port, które będą wzmacniać portu ouput celu zapewnienia odpowiednich
prądu do silnika.Teraz, jak mogę to zrobić, że obwód (np. wzmacniacza) i co powinno być poprawna konfiguracja pin umożliwiający .....Muszę wiedzieć wszystko.

Proszę wymienić należy dokładnie składniki i ich szczegóły too.Zauważ, że mówię o prostych dc silnikowych wykorzystywanych w zabawkach (np. pilota zdalnego sterowania lub baterie samochodów), jej nie silnik krokowy lub coś podobnego.

I need some poważnych rozwiązań będę rozszerzenie tego projektu do kontroli kierunku rewolucji silnika i prędkość za pomocą mojego programu.Ale to
zamiar w przyszłości, już teraz jestem koncentrując do projektowania obwodów do wzmocnienia obecnego mojego silnika.Mam nadzieję, że ktoś tam będzie mi pomóc.

Jestem nowym Pszczoła w rzeczy elektroniki, więc proszę, jeśli ktoś z was wysłać podstawowego schematu ideowego, to pomoże mi dużo.

Czy czekać na odpowiedzi.

Raheel.

Hi Raheel,

Przede wszystkim, jeśli chcesz dokonać kontroli prędkości, trzeba będzie wdrożyć zamknięta pętla sprzężenia zwrotnego.Spójrz na LM628/629 cyfrowego kontrolera PID z Narodowego Semicoductor.Jest complite schemat cirquit w arkuszu danych, w tym administratora i etapu zasilania.Można prosty interfejs tego układu na LPT.Proponujemy korzystanie z LM629, ponieważ requers pojedynczego źródła zasilania do dwóch operacji kierunkowe.

yev15 napisał:

Hi Raheel,Przede wszystkim, jeśli chcesz dokonać kontroli prędkości, trzeba będzie wdrożyć zamknięta pętla sprzężenia zwrotnego.
Spójrz na LM628/629 cyfrowego kontrolera PID z Narodowego Semicoductor.
Jest complite schemat cirquit w arkuszu danych, w tym administratora i etapu zasilania.
Można prosty interfejs tego układu na LPT.
Proponujemy korzystanie z LM629, ponieważ requers pojedynczego źródła zasilania do dwóch operacji kierunkowe.

1 Za pomocą portu równoległego do DAC konwertera sygnału analogii, a następnie za pomocą tego sygnału do sterowania dostosować układ do silnika DC
2 Za pomocą portu równoległego do generowania sygnału PWM dla silnika prądu stałego.

Tak, można użyć D / A i analogowe cirquit od liczby 12.Myślę, że LM12 zostaje przerwane, więc trzeba go zastąpić innym wzmacniacza.

Powodzenia!

yev15 napisał:

Tak, można użyć D / A i analogowe cirquit od liczby 12.
Myślę, że LM12 zostaje przerwane, więc trzeba go zastąpić innym wzmacniacza.Powodzenia!

chcesz dokonać kontroli prędkości, konieczne będzie wdrożenie zamkniętej pętli sterowania

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back