różnica Z

M

mike_bihan

Guest
ddd
Ostatnio edytowane przez mike_bihan dniu 07 lipca 2003 6:55, edited 1 time in całkowita

Który z nich jest najbliższa tradycyjnej definicji Zo?

Cześć,

Jak wiesz Zpv jest liczony od mocy i napięcia, moc Zpi i prądu, napięcia Zvi i aktualne.HFSS oblicza napięcie przez pole elektryczne integracji całej linii od GND do sygnału.Obecny pochodzi z pola magnetycznego i energii z Wektor Poyntinga.Najbliższa wartość jest liczony od R i V. Dlaczego?Energii jest łatwo, liczonego od E i H *.Integracja Napięcie E. Oznacza to, że masz określone line impedancji prawidłowo i że obecna nie jest accuratly komputerowej.Musisz sprawdzić w instrukcji obsługi jaki jest aktualny komputerowej i być może nie jest to możliwe, aby obliczyć prawidłową wartość struktur CPWs.
Mam nadzieję, że to było pomocne!

CLK

Oto dobry opis zpv, zpi i Zvi
http://www.gmr.ssr.upm.es/www2/00035620_Gentili_et_Salazar-Palma_95.pdf

Cray napisał:

Oto dobry opis zpv, zpi i Zvi

http://www.gmr.ssr.upm.es/www2/00035620_Gentili_et_Salazar-Palma_95.pdf

Dla mnie to jest do pobrania.Jest lepiej, gdyby spróbować ponownie.wystarczy skopiować i wkleić link podczas próby dostępu do tego linku pojawi się prośba o zapisanie pliku

Prawda jest taka, że ważne tylko impedancji w mikrofalowych impedancji falowej.Zależy to tylko uproszczenia.Jeśli chodzi o CPW jest zaniepokojony i, jeśli pole jest głównie skoncentrowany na subtrate jest jasne, należy skorzystać z definicji PV.Przynajmniej polu E-nie zmienia się zbyt wiele w całej linii metalu i można bezpiecznie zidentyfikować konturem.Z drugiej strony wymaga sporo umiejętności do właściwego kanału w porcie.Czasami można wzbudzić także inne tryby, a następnie wynik jest zagrożona.
Na przykład, kiedy przeznaczone slotline miksera, MWS dał mi całkowicie fałszywe wyniki (ver. 3.0) i hfss było w porządku z definicji PV, który był w granicach 1% krzywych Cohn projektu.To dlatego myślę MWS teraz jest wyświetlana impedancja linii, chociaż mam pewne disgareement z ich definicją również.
Przypomnę - dla struktur, nie bardzo rozpowszechnione (np. CPW) i dobrej definicji obrysu integracji można bezpiecznie założyć, PV.Dla innych PI działa najlepiej.

hope it helps.

good post.

także napięcia / prądu nie jedynym określone dla quasi-TEM.V zależy integralną ścieżki.

Kwestia ta została omówiona w Agilent hfss podręcznika, ale nie w ansoft.byli z tego samego źródła, a teraz zjednoczonego ponownie żaden sposób

dziwne, ansoft ma taki dobry kod, ale kiepski podręcznik

może zapisać pewne informacje na później opłata szkolenie użytkowników?

Dobre pytanie.

Innym kłopotliwej sytuacji jest symulacja linii para.Port zmian impedancji od przejść do przekazania, jak i poza sweep częstotliwości.Każdy wie, jak zmusić go do pracy?

pozdrowienia
mwpro

Cóż, w połączeniu linii, parzystych i nieparzystych tryby.Nie jest jasne, który z nich mam na myśli.Następnie HFSS jest nieco "niedbałą" jeśli chodzi o port 2D zakresie dokładności Eigenvalue.Chciałbym push portu triangulacji do max, z ręcznej wysiewu.Jeśli proporcje są złe można ręcznie oczek.

Spróbuj umieścić portu zazębienia na pobudzenia.

wiwaty

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back