Różnica dopasowaniu

P

pareman

Guest
Szanowni Państwo, jestem projektowania dopasowaniu do miksera wejście różnicowe. Miałem projektu polecam, ale mam problem, jak obliczyć i wykazać wartość każdego składnika. wejście różnicowe jest 10 + j5.2 do 456MHz częstotliwości i chcesz meczu z 50 impedancja ... można znaleźć w pliku mam podłączone ... Mam nadzieję, że możesz mi pomóc i dać mi trochę teorii do obliczania wartości wszystkich składników, dziękuję za porady ...

Smith wykres jest właściwym narzędziem do projektowania lub sprawdzić dopasowanie sieci. Ściśle mówi, TL (różnicowe) impedancji i długości elektrycznej, a nie fizycznej długości musi być brane pod uwagę. 70 impedancji podane w arkuszu danych single ended, myślę.

[Quote = FVM] Smith wykres jest właściwym narzędziem do projektowania lub sprawdzić dopasowanie sieci. Ściśle mówi, TL (różnicowe) impedancji i długości elektrycznej, a nie fizycznej długości musi być brane pod uwagę. 70 impedancji podane w arkuszu danych single ended, myślę. [/Quote] Dziękuję za radę, ale nie można korzystać z wykresu smith do obliczenia dopasowanie ponieważ zwykle wykorzystują smith wykres dla sygnału single-ended, ale w rzeczywistości sprawa jest wejście różnicowe ... 70 ohm jest mikropaskowa impedancji wejście różnicowe ....

ale nie można korzystać z wykresu smith do obliczenia dopasowania impedancji
Na wykresie smith się nie obchodzi czy impedancje są single-ended lub różnicowe. Ale oczywiście trzeba zmienić wszystkie single ended wartości składnika (C1, L1, R1, itp.) inne równoważne różnicy.
70 ohm jest mikropaskowa impedancji wejście różnicowe
Może być. Będziesz wiedzieć, z rzeczywistą geometrię. Nie wspomina jawnie w arkuszu danych, zazwyczaj nie spodziewam się, że termin "mikropaskowa różnicy" dla jasności. Także nie wiem wysokości podłoża układu EvalKit oszacować impedancji. Ogólnie rzecz biorąc, jest więcej pasożytnicze parametrów komponentów, które muszą być uznane za dokładne obliczenie dopasowania. Ale ostateczny projekt można łatwo dostrojony przez connectecting VNA do 50 portów wejściowych ohm.

Kowal samego wykresu nie obchodzi czy impedancje są single-ended lub różnicowe. Ale oczywiście trzeba zmienić wszystkie single ended wartości składnika (C1, L1, R1, itp.) inne równoważne różnicy.
To jest po raz pierwszy wiem, że wykres smith można również używać do obliczania odpowiadające różnicy. Mam wyszukiwania wielu zasobów, ale nie mogę znaleźć żadnej teorii przekształcić składnik wartości różnicy do postaci single-ended. Czy możecie mi pomóc z tym jeden specjalnie dla cewki i parę mikropaskowa?? dzięki przed .....
Może być. Będziesz wiedzieć, z rzeczywistą geometrię. Nie wspomina jawnie w arkuszu danych, zazwyczaj nie spodziewam się, że termin "mikropaskowa różnicy" dla jasności. Także nie wiem wysokości podłoża układu EvalKit oszacować impedancji.
Przykro mi, nie wspominając o tym wcześniej, w tej konstrukcji używam FR4 (Er = 4,4, H 30 mil), fizyczna długość 1,9 mm, f = 456Mz, z Zo = 70 omów. Z tych danych mam znaleźć mikropaskowa szerokość i długość, ale nie mogę znaleźć sposób obliczyć jego wpływ na dopasowaniu ...

Być może jest to bardziej intuicyjne, aby przekształcić różnica w stosunku do single ended, przecinając ją na dwie identyczne połówki. Następnie zmiany transformatora wyjściowego od 12,5 ohm do 6,25 ohm, C3 i C9 są podwajane, różnica 70 ohm TL otrzymuje wyodrębniony zakończony 35 linijek ohm i układ impedancja wejściowa jest podzielony przez dwa. W odniesieniu do 70 ohm różnicy TL impedancji, wiązałoby się to około 55 mil szerokości śladu na 8 mil separacji, wymiary raczej ekstremalne.

[Quote = FVM] Być może jest to bardziej intuicyjne, aby przekształcić różnica w stosunku do single ended, przecinając ją na dwie identyczne połówki. Następnie zmiany transformatora wyjściowego od 12,5 ohm do 6,25 ohm, C3 i C9 są podwajane, różnica 70 ohm TL otrzymuje wyodrębniony zakończony 35 linijek ohm i układ impedancja wejściowa jest podzielony przez dwa. W odniesieniu do 70 ohm różnicy TL impedancji, wiązałoby się to około 55 mil szerokości śladu na 8 mil separacji, wymiary raczej ekstremalne. [/Quote] dziękuję, ale jak wiemy, impedancja wyjściowa wynosi 12,5 ohm?? Żaden sposób obliczania to??

Ponieważ transformator nie 04:01 transformacji impedancji.
Wiem, że mam na myśli, jak wiemy, że impedancja jeśli obliczymy z IF port wejściowy ...

Nie znasz go, to wartość docelową dla dopasowania impedancji. Będziesz dostosować wartości składnika w projektowaniu smith wykres naprzeciw.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back