qustion o symulacji FDTD.

M

maryam_a

Guest
Witam, stosowane metody FDTD do symulacji mały wzmacniacz sygnału mikrofalowego w 10GHz, i porównaniu wyników z siedzibą mikrofalowej. w biurze mikrofalowa pasujące occures w 10GHz ale w FDTD w 9.5GHz. Ma zmiany częstotliwości!

Może to spowodowane manything. Czy na pewno biuro mikrofalowa jest wystarczająco dokładny? Zazwyczaj hfss ma przesunięcie częstotliwości zbyt. Pozdrawiam, AS

co zrobić, aby mieć pewność? początku myślałem zaprojektowany wzmacniacz mikrofalowej, a następnie wykorzystywane mały model sygnału js8851 w 10GHz, i striplines i T skrzyżowanie w biurze mikrofalowej. i określić podłoża. następnie uruchomić wykres parametrów s, na 10GHz, s21 = 9.0db i s11 =- 13dB. ale gdy używałem tego modelu w FDTD, na 9.5ghz, s21 = 8dB, a s11 =- 18db. T skrzyżowanie kuchenka mikrofalowa biuro jest baza na modelu obwodu, ale w FDTD jest baza na EM modelu. ale myślę, że dip pasujące bardziej zboczona. Nie jestem pewien, o długości przewodów doprowadzających i parametrów impulsu Gaussa modulowane programu FDTD, mogą one spowodować? dzięki,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back