Qustion na bezstratnej sieci

C

cybcad

Guest
Jest powszechnie wiadomo, że w bezstratnych sieci moc wejściowa jest równa sumie mocy wyjściowej i odbitej, a nie moc będzie lossed lub przechowywane w sieci.ale wiem, że kondensator lub indukcyjności ma możliwości magazynowania energii przy częstotliwości rezonansowej, gdy energia?
ktoś może mi powiedzieć dlaczego?

THX

Kto ci powiedział: "Nie moc będzie ... przechowywane w sieci"?

Analogie są użyteczne.Bezstratnej sieci do energii elektrycznej, jak wiadro bez jakichkolwiek otworów w niej jest woda.Możesz wypełnić wiadro, a jeśli nie ma wody na plamy, a jak nie ma dziur, to woda nie wycieka na zewnątrz.Tak jest tam woda "przechowywane" w bezstratnej wiadro na jakimś czasie?Pewnie jest.

hi biff44
magazynowania energii w bezstratnych sieci powinno być gotowe pod oryginalnym chwili sieć rozpoczyna pracę, to jest magazynowanie energii jest chwilowa, czy to prawda?

Myślę, że instalacja elektryczna jest nieco inny niż system mechaniczny.Dla bezstratnego systemu zasilania elektrycznego, moc netto (i obecnie) nie może być 0 o określonej godzinie.Jednak średni czas (na jeden cykl harmonicznych) wyniesie 0.Do czasu wypadku, harmonicznego, powinna osiągnąć stan równowagi natychmiast.W pierwszej chwili trochę energii idzie w losseless sieci i działa mechanizm.Po tej chwili, średni czas moc netto wyniesie 0.Typowym przykładem jest kondensator.To wymaga niektórych czas ładowania.Po to jest stały, to energia i po prostu idzie się ze średnią czasu, 0.Pozdrowienia.

cybcad, a może chcesz cieszyć się ten mały eksperyment.Go get a kondensator kondensator wysokiego napięcia, za to do 200 V lub tak, to niech tam siedzą minut (aby upewnić się, wszystkie "siły" nie jest przechowywane w nim już mokre palce i złapał się na potencjalnych klientów. Następnie tu wrócić i powiedzieć nam, czy jest jakaś "siła" przechowywanych w nim.

(Nie faktycznie to zrobić, nie chcę żebyś umarła).

Sam (bolesne) doświadczenie można było by ci rezonansowej pary teoretycznie bezstratny LC że miał 300 V szczyt sinusoidy krótko załączonych do niej, zanim chwycił sprawie.

Suma uprawnień jest na dłuższą metę rozwiązaniem stanie równowagi.Po pierwotnym przemijające zakończeniu dodatkowego zasilania w sieci następujące zasady sumy.

Większość z tych zasad sieci dla stanu równowagi.Fala czwarta transmisji impedancja linii urządzenia pasujące ma odbitej na czas potrzebny fali odrzuconych (refleksje na każdym końcu) na budowę do stałego stanu państwa.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back