pytanie wzmacniacza

L

liletian

Guest
Hi Guys
Chcę zaprojektować wzmacniacz z zysku od 5-10, więc wybrać wzmacniacz tranzystorowy sygnał (źródło).Ale punktem wyjścia DC jest bardzo wrażliwy na napięcie DC bramy, która nie jest, czego chcę, czy jest jakieś lepsze struktury wykorzystania lub sposobu de-sensitive napięcia bramę? Muszę stabilny zysk do 5MHz, które nie jest trudno do uzyskania.
Dzięki

Tak, ale negatywne opinie spowoduje wiele przejęcia władzy, prawda?I nie chcą zużywać energii.Mój obecny nowy projekt korzysta degenerata wzmacniacz wspólne źródło, czy jest jakieś lepsze jednolitej struktury.
Dzięki

Jeśli okoliczności na to pozwalają, należy umieścić kondensator w szereg z bramy tranzystory CS - zrobić wzmacniacz AC połączeniu.Spowoduje to zablokowanie wejścia napięcia stałego można używać niezależnie od struktury zakłócenia ustawić napięcie DC przy bramie.

ac częstotliwości w zakresie od kilku MHz, więc łatwo jest AC para?Jak duży powinien być kondensator?Nie jestem zbyt doświadczony, dzięki za pomoc.

należy niektóre, jak ograniczyć prąd płynie przez tranzystor mieć stały gm, wykorzystanie obecnego lustra.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back