pytanie VCO

S

svensl

Guest
Jestem nieco zagubiony VCO i ich bevaviour.Mam nadzieję, że ktoś może wyjaśnić niektóre z moich pytań.Generalnie mamy częstotliwość VCO które jest określone przez w (na) = w0 Kvco * Vin.Częstotliwość jest następnie są zintegrowane (model) w celu uzyskania fazy.Wiemy, że wyższe napięcie wejściowe szybciej VCO gromadzi fazy i szybciej fali wyjściowej częstotliwości.Jest to dobry model matematyczny, ale nie mogę zrobić connectoin do rzeczywistego układu.

1) stosując na przykład N-oscylatory pierścień etapie, na którym jest wewnętrzny fazy?Czy to sygnał widzę i działki w symulatorze obwodu?Jeśli tak, to faza napięcia, tzn. to, co jednostka ma on?

2) Jak jest sygnał wyjściowy jest generowany.Często w książkach, to powiedział, że wyjście VCO może być sine lub fali tętna?Jak w rzeczywisty obwód mogę sobie z tego sprawy?

Mam nadzieję, że ktoś może mi w tym pomóc.
Dzięki
Svensl

svensl napisał:

Jestem nieco zagubiony VCO i ich bevaviour.
Mam nadzieję, że ktoś może wyjaśnić niektóre z moich pytań.
Generalnie mamy częstotliwość VCO które jest określone przez w (na) = w0 Kvco * Vin.
Częstotliwość jest następnie są zintegrowane (model) w celu uzyskania fazy.
Wiemy, że wyższe napięcie wejściowe szybciej VCO gromadzi fazy i szybciej fali wyjściowej częstotliwości.
Jest to dobry model matematyczny, ale nie mogę zrobić connectoin do rzeczywistego układu.1) stosując na przykład N-oscylatory pierścień etapie, na którym jest wewnętrzny fazy?
Czy to sygnał widzę i działki w symulatorze obwodu?
Jeśli tak, to faza napięcia, tzn. to, co jednostka ma on?2) Jak jest sygnał wyjściowy jest generowany.
Często w książkach, to powiedział, że wyjście VCO może być sine lub fali tętna?
Jak w rzeczywisty obwód mogę sobie z tego sprawy?Mam nadzieję, że ktoś może mi w tym pomóc.

Dzięki

Svensl

Nie jestem pewien, co oznacza odpowiedź.Będę udoskonalić moje pytanie.Co i gdzie jest faza realizacji obwodu VCO?Na przykład, chcę, aby wygenerować impuls każdym etapie wewnętrznych krzyże określonej wartości.Jak mogę to osiągnąć?Any ideas.

Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back