Pytanie odnośnie zasilania i podstawy Conveter danych

L

luckyvictor

Guest
Używam tego ADS1298 konwertera danych, [URL = "http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ads1298.pdf"] ADS1298 [/URL] i mam pytanie dotyczące zasilania. będę miał jedno świadczenie (baterii) zarówno analogowe i cyfrowe zasilanie, jednak wymagają one różne napięcia, więc będę potrzebował regulatora napięcia do zamiany podaży jednego analogowe i jedno cyfrowe. co z tego typu regulatora napięcia (przełączanie lub liniowy) należy użyć? i muszę się mocno DGND i AGND razem proszę?

Liniowy regulator jest niewystarczający dla Ciebie ... I Tak., Tou może mocno AGND i DGND. Umieść capactor Across Alalog między GND.

W mojej konstrukcji, kładę kondensatory między AVV i AGND, a także kondensatory między DVV i DGND. W tym przypadku, po prostu tak mocno AGND i DGND razem bez elementu para, prawda?

Tak. I upewnij się, że jest tylko jedno miejsce, gdzie AGND i DGND związane są - często to miejsce w ramach układu ADC. Keith.

gdyż mam dwie regulator napięcia, po jednym dla analogowych i cyfrowych po jednym dla dostaw i są spodziewać się akcji w tym samym miejscu. Czy to oznacza, że nie trzeba mieć to dodatkowe połączenie do wspólnej AGND i DGND? ponieważ jest trochę wspólnych przez dwa regulatory napięcia

Normalnie będzie upewnij się tylko jeden punkt połączenia. Często najlepszym miejscem do tego jest w ADC. Jednakże, jeżeli są one połączone w zasilacze, prawdopodobnie nie będzie chciał do nich przystąpić w ADC. W tym miejscu nieco eksperymentów jest czasami konieczna. Na przykład, można przystąpić do GNDs zasilania z cewki ferrytowe kulki lub na zasilacze i solidne połączenie w ADC. Keith.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back