L
Lucifre
Guest
Istnieją dwa wzory, że moja książka daje do obliczania maksymalnej bieżącego i średniego prądu przez diodę pełnego prostownik fali. Zastanawiałem się, czym są te reprezentowane na diody arkusza danych. formuły są: i dmax = IL (1 + 3,14 x √ Vp / 2 x Vr) i av = IL (1 + 2 × 3,14 × √ Vp / 2 x Vr) Vr jest tętnień napięcie szczytowe na szczyt IL jest obciążenie prądu Vp jest szczytową napięcia wyjściowego dostaw wartości, które otrzymuję, kiedy i obliczyć i al nie pasowała do niczego, że są w diody arkusze danych i wiem, że diody mogą być użyte. Widzę także podobne wartości prądu, kiedy i symulacji obwodu prostownika przypraw p i patrzeć na prąd przechodzi przez diodę. Jest jeden duży prąd udarowy, który jest podobny do wartości obliczonej wartości i max, i mniejsze skoki, które są podobne do wartości tych obliczonych i al. Inne pytanie, które mam jest o regulatory napięcia, jeśli regulator napięcia obwodu i obciążenia na to wyjście nie zmienia, napięcie obwodu regulatora zwraca ten sam prąd, bez względu na napięcie wejściowe wprowadzone przez to wejście, prawda? w jaki sposób można symulować obciążenie, które przyciąga sam prąd bez względu na napięcie stosowane w całej jego wejścia w przyprawa p? i używać przypraw p wersja studenta