Pytanie o zasilanie

L

Lucifre

Guest
Istnieją dwa wzory, że moja książka daje do obliczania maksymalnej bieżącego i średniego prądu przez diodę pełnego prostownik fali. Zastanawiałem się, czym są te reprezentowane na diody arkusza danych. formuły są: i dmax = IL (1 + 3,14 x √ Vp / 2 x Vr) i av = IL (1 + 2 × 3,14 × √ Vp / 2 x Vr) Vr jest tętnień napięcie szczytowe na szczyt IL jest obciążenie prądu Vp jest szczytową napięcia wyjściowego dostaw wartości, które otrzymuję, kiedy i obliczyć i al nie pasowała do niczego, że są w diody arkusze danych i wiem, że diody mogą być użyte. Widzę także podobne wartości prądu, kiedy i symulacji obwodu prostownika przypraw p i patrzeć na prąd przechodzi przez diodę. Jest jeden duży prąd udarowy, który jest podobny do wartości obliczonej wartości i max, i mniejsze skoki, które są podobne do wartości tych obliczonych i al. Inne pytanie, które mam jest o regulatory napięcia, jeśli regulator napięcia obwodu i obciążenia na to wyjście nie zmienia, napięcie obwodu regulatora zwraca ten sam prąd, bez względu na napięcie wejściowe wprowadzone przez to wejście, prawda? w jaki sposób można symulować obciążenie, które przyciąga sam prąd bez względu na napięcie stosowane w całej jego wejścia w przyprawa p? i używać przypraw p wersja studenta

Nie mam na twoje pytanie. Możesz przesłać arkusz i specyfikacji alongwith dioda stronach książki, masz na myśli. Można symulować obciążenia Schemat narzędzi OrCAD.

Zapomnijcie o pytaniu o diody teraz ... Zastanów się transformator, prostownik pełnej fali, kondensator i LM317 podłączony do kondensatora. o obciążenie ... Cieszę się, że mogę to zrobić .... Ale jak? na przykład masz LM317 (poszukaj arkuszy danych w sieci) skonfigurowany do udostępniania regulowane wyjście z 4 V a obciążenie wynosi 10 omów. Można powiedzieć, że obciążenie pobiera 0,4 A i cały układ regulacji jest rysunek 0.4 A + prądy, które biegną przez zewnętrznych rezystorów w obwodzie regulacji (powiedzmy, że jest to 7,5 V z tętnienie napięcia szczytowego 1V to peak) . Teraz, napięcie doprowadzone do obwodu regulacji napięcia nie jest gładka napięcie prądu stałego, ponieważ ma pewne tętnienie napięcia, ale prąd pobierany przez układ regulacji napięcia jest tym samym, czy napięcie wejściowe jest 8 v lub 7v. OrCAD w wersji PSpice Student nie ma elementu o nazwie lm 317, więc mam do modelu z czymś, co istnieje ... ale co z tego?.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back