Pytanie o RHS równań Maxwella

S

sundaram

Guest
W RHS równań Maxwella, mamy takie zmienne jak: D i B. W przypadku zmniejszenia liczby zmiennych, używamy składników równanie postaci, D = εE i B = mH. dlaczego nie możemy bezpośrednio pisać E i H nie w równaniach Maxwella, a nie oddzielnie określając je w tych składników równań ...? prosimy odpowiedzieć mi ..

W liniowych materiałów, gęstość polaryzacji (w kulony na metr kwadratowy) i gęstości namagnesowania (w amperach na metr) podane są przez: a i pola są związane i: gdzie, jak χe jest elektrycznym podatności materiału, χm jest podatności magnetycznej materiału, jest przenikalność elektryczna materiału, a μ to przenikalność magnetyczna materiału (to może faktycznie być przedłużony do obsługi materiałów nieliniowych, jak również, poprzez ε i μ zależy od natężenia pola [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 minutach: [/color] [/size] 27s_equations http://en.wikipedia.org/wiki/Maxwell% również sprawdzić jej

ale myślę, że u nie zostały napisane równania nie w odpowiedzi ... może pls u dać im ...?

[Quote = Sundaram] W RHS równań Maxwella, mamy takie zmienne jak: D i B. W przypadku zmniejszenia liczby zmiennych, używamy składników równanie postaci, D = εE i B = mH. dlaczego nie możemy bezpośrednio pisać E i H nie w równaniach Maxwella, a nie oddzielnie określając je w tych składników równań ...? prosimy odpowiedzieć mi .. [/quote] No pierwotną przyczyną jest nie wiemy co jest medium w którym działamy! Na przykład, pozwala przyjąć jedną z równania Maxwella: Del X (H) = (dow (D) / dow (t)) + J, gdzie J reprezentują prądów, takich jak źródła prądu, drift itp. curret, która jest dodawana do spójności! Teraz, jeśli u chcesz zamienić D przez εE, następnie dow (D) / dow (t) = ε * (w dół (E) / dół (t)) + E * dow (ε) / dow (t). Piszemy tak, ponieważ możemy też przyjąć ε pozostaje stała w czasie .. Oznacza to, że fala na jednym nośniku w jednym czasie może dostać się do innego medium w innym czasie .. Nie powinniśmy więc pisać bezpośrednio tak! Mam nadzieję, że odpowiedź wil być satysfakcjonujące dla Ciebie .. Jeśli nie, to pytaj mnie więcej ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back