Pytanie o pasmo wzbronione stabilność

L

lics

Guest
Witam wszystkich Nie wiem jak do symulacji, czy pasmo wzbronione układ jest stabilny. Używam tak jak na rysunku. Używam małych sygnał krok V. Wtedy prowadzę przejściowe, czy wynik jest stabilny. Czy to sposób prawo? Dlaczego? Czy ktoś może mi powiedzieć jak symulować czy BGR jest stabilny? Będę wdzięczni za odpowiedź! Z góry dziękujemy!

Nie ma co najmniej dwie pętle sprzężenia zwrotnego, jeden jest dodatni a drugi jest ujemny. Oni walczą ze sobą. Możesz także spróbować krok na wejściu +, - terminal wejściowy wzmacniacz i linii zasilających (coś jak krok CM).

Hi gte582w, Ty powiedziałeś mojego działania jest prawo i muszę też dodać sygnał krok w dwa wejścia i podaży. Ale ktoś powiedział, że powinien symulacji AC których nie jestem dobry. Jestem nieporozumienie, która metoda jest prawo. Czy ktoś może wyjaśnić?

należy symulować AC. Przerwa pętli wejścia amplifer, umieścić sygnału wejściowego AC na wejście wzmacniacza, a następnie można uzyskać margines fazy w e z Q1

Hi pfd001, zrobiłem tak jak powiedziałeś. Ale zysk jest ujemny, faza spadku od 0 stopni. Nie wiem, ile margines fazy. Chcę zadać kolejne pytanie. Powiedziałeś, że mam umieścić sygnału wejściowego ac na negatywne wejście wzmacniacza. Czy mogę umieścić sygnał ac na pozytywny wkład?

będzie używany stb do AC sprawdzenie pętli wzmocnienia i margines fazy, ale pamiętaj, AC jest mały sygnał, i dlatego, ufam ostatecznie przejściowy, dlatego krok wejść i przewody zasilające są koniecznością.

Myślę, że można go przetestować, dodając zasilanie krok i wówczas przejściowy symulacji.

Szukaj papierów Praca w edaboard.I widziałem papieru długi powrót, który dotyczył tych problemów.

[Quote = LIC] Hi pfd001, zrobiłem tak jak powiedziałeś. Ale zysk jest ujemny, faza spadku od 0 stopni. Nie wiem, ile margines fazy. Chcę zadać kolejne pytanie. Powiedziałeś, że mam umieścić sygnału wejściowego ac na negatywne wejście wzmacniacza. Czy mogę umieścić sygnał ac na pozytywny wkład? [/Quote] Trzeba sth źle. Jeśli prawdą jest, twój pasma zabronionego nie może pracować. Możesz umieścić sygnał różnicowy na wejściu dodatnim i ujemnym. można zasymulować tak jak to zrobiliśmy dla wzmacniacza

Dzięki za odpowiedź! Ale nadal nie wiem jak to zrobić. Będę apreciate jeśli ktoś może mi dać dokumenty lub linki na ten temat.

Co wiem, i będzie zrobić dwie symulacje o stabilnej problem bgr. Pierwszy z nich i dać zadanej mocy i zrobić symulację tran obwodu, a następnie znajdziesz obwód jest stabilny, czy nie i pogoda może ona działać prawidłowo. Po drugie dodam AC signa na mocy suplly i zrobić symulację ac, otrzymasz psrr i przepustowości bgr, to daje odniesienie. [Quote = LIC] Witam wszystkich nie wiem jak do symulacji, czy pasmo wzbronione układ jest stabilny. Używam tak jak na rysunku. Używam małych sygnał krok V. Wtedy prowadzę przejściowe, czy wynik jest stabilny. Czy to sposób prawo? Dlaczego? Czy ktoś może mi powiedzieć jak symulować czy BGR jest stabilny? Będę wdzięczni za odpowiedź! Z góry dziękujemy! [/Quote]

można zwrócić się do papieru hurst chodzi o wzmocnienie pętli lub symulacji współczynnika zwrotu. można zwrócić się do ook -

Negatywne wzmocnienie pętli jest wyższa niż dodatni przyrost pętli. Teraz mam pytanie: Gdzie mogę zmierzyć margines fazy? w pętli pozytywnego? lub ujemne sprzężenie? lub w dwie pętle w tym samym czasie? jeśli ktoś wie, zarzutów mi powiedzieć, jak mierzyć margines fazy. z góry dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back