Pytanie o płaskiej konstrukcji cewki

I

ifelix

Guest
Witam, jestem zainteresowany w projektowaniu płaskich induktorów na FR4. Potrzebuję go, bo chciałbym rozwijać obwodów dopasowaniu płaskie elementy bierne zamiast układów scalonych. Problem polega na tym, że jeśli chcemy zdefiniować danej wartości indukcyjności w drodze procesu analitycznego jest to zbyt trudne. Moje pytanie brzmi: Czy jest ktoś, kto wie, czy istnieje jakiś program, który biorąc pod uwagę wartość indukcyjności określa wymiary geometrii płaskiej cewki automatycznie? Jaki jest najszybszy sposób na realizację płaskiej cewki z predefiniowanych geometrii podaną wartością indukcyjności? Nie wydaje mi się, że wdrożenie casual struktury HFSS i uruchomienie symulacji, aby wyodrębnić wartość L byłoby inteligentne podejście ... Dzięki w adv ..

Witam, myślę, że jest jakieś oprogramowanie od UCberkely. (Przepraszam, zapomniałem nazwy). Albo można zobaczyć lee Thomos CV książce [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 minutach: [/color] [/size] Myślę, że nazwa oprogramowania jest ASITIC

Witam, i don, t że trudno jest to robić z HFSS. alternatyw: pęd ADS. projektant Ansoft.

Nie wiem czy to jest to, co mówisz, ale prosty kalkulator, zrobi to za Ciebie. zwarte namiastek jest XL = Zo (śladowych) * (* długość fali Tan-in-stopni). To jest dobre dla matematyki

Witam, ifelix: SpiralSyn w IE3DLibrary od Zelandii będzie osiągnąć to, co chcesz: Biorąc pod uwagę wartość L, SpiralSyn będzie syntezy wymiarów spirali. Program jest oparty na pełnej fali EM silnik symulacji. Możesz spróbować ( www.zeland.com ). Jestem z Zelandii. Pozdrawiam.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back