pytanie o nośnik odzyskiwania OD odbiornik mobilnych

S

springf2000

Guest
drogi wszystkich: i teraz jestem stduy moile komunikacji system.i pytanie, kiedy i studiować, wszystkie struktury odbiornik jak: ANTENA ----- ----- duplex bandpass ---- LNA - ---- DOWNCONVERTER ---- filtr IF - kwadratury demodulator------A/D----DSP teraz moje pytanie: gdzie i jak sobie sprawę odzyskania przewoźnika lub dzięki SYNCH przewoźnika!

Blok odzysku przewoźnik musi być implented wewnątrz Quadrature bloku demodulator. Celem DigitalDownConverter jest przełożenie ur wysoka częstotliwość sygnału na dolnym paśmie widma, albo powiedzieć do zespołu podstawy (co zależy od ur NCO częstotliwości). To się przetworzony sygnał zostanie wysłany do demodulatora. Demodulator odzyska sygnału nośnego od tego sygnału. Tak więc Demodulator zasadniczo składa się z bloku odzyskiwania rozrządu, blok odzyskiwania przewoźnika.

dzięki za ciepłe pomocy! jest w ten sposób odzyskiwania przewoźnika realizowane przez DSP lub w sposób cyfrowy! by y proszę polecić mi jakieś materiały na ten temat

jeśli ilość danych nie jest zbyt wysoki, można wykonać odzyskiwanie nośnika wewnątrz DSP. Możesz poszukać google tych słów kluczowych, na przykład: odzyskiwanie przewoźnika, cyfrowy modem, itp.

[Quote = springf2000] jest w ten sposób odzyskiwania przewoźnika realizowane przez DSP lub w sposób cyfrowy! [/Quote] Hi Springf, przepraszam, nie i cud się jasny obraz ur pytanie. jak na moje przypuszczenie, że piszę to .... Przewoźnik odzyskiwania algorytm shud b zaimplementowana we DSP. ma bloków multipler -> detektora fazy (może ba CORDIC alogorithms) -> Pętla Filter -> NCO Czy u mają Matlab / Simulink / SystemGenerator narzędzi?

Odzysku Przewoźnik deccribeg w książce algorytmy dla systemów komunikacji i ich zastosowań. Nevio Benvenuto i Giovanni Cherubini Copyright 2002 John Wiley & Sons, Ltd. ISBN: 0-470-84389-6

Zależy od systemu RF. Dla TDMA, PLL jest zwykle używany. Dla CDMA, DLL i AFC są stosowane. Szukaj google znajdziesz wystarczająco dużo informacji.

Niektóre Poza tym wątku: synchronizacja Przewoźnika należy również rozpatrywać w połączeniu z odzyskiem czasu symbol. Niektóre algorytmy działają poprawnie, gdy czas symbol został zablokowany i dlatego odzyskiwania czasu symbol zostało zrobione przed synchronizacji przewoźnika. W tych przypadkach CORDIC mogą być użyte. Tego rodzaju bloków przetwarzania sygnałów wykonywane są w FPGA, a następnie DSP ze względu na moc obliczeniową (w zależności od rzeczywistej prędkości szybkość symbolu i częstotliwości nośnych). Pozdrawiam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back