Pytanie o napięcia ref

F

fanrong

Guest
Witam wszystkich: Mam jedno pytanie: Dla diody, Gm = Id / Vt, więc kiedy Id jest PTAT, to Vf jest niezależność od temperatury. Czy mam rację? Jeśli tak, to dlaczego użycie pasma zabronionego odniesienia, ale nie ten?

Drodzy fanrong: prawo! W przypadku podania PTAT prądu, można go używać, aby anulować negatywne Temp współczynnik! mpig

[Quote = fanrong] Witam wszystkich: Mam jedno pytanie: Dla diody, Gm = Id / Vt, więc kiedy Id jest PTAT, to Vf jest niezależność od temperatury. Czy mam rację? Jeśli tak, to dlaczego użycie pasma zabronionego odniesienia, ale nie ten? [/Quote] Witam, może podać swój problem jaśniej, i przykro i nie może zrozumieć pytanie bardzo dobrze. dzięki, jeff

[Quote = fanrong] Witam wszystkich: Mam jedno pytanie: Dla diody, Gm = Id / Vt, więc kiedy Id jest PTAT, to Vf jest niezależność od temperatury. Czy mam rację? Jeśli tak, to dlaczego użycie pasma zabronionego odniesienia, ale nie tym? [/Quote] dioda ma tylko dwa terminale Przypuszczam, że GM nie jest parametrem do opisu diody

Przede wszystkim Jeśli ID jest PTAT następnie Gm pozostaje stała, że nie oznacza to V jest temperatura niezależne Po drugie, trzeba bandgaps, aby móc produkować zakłócenia napięcia lub prądy. Nie można użyć diod w tym celu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back