Pytanie o instalację Linuksa (nie można uruchomić w Linuksie)

E

easy4880

Guest
Hello everyone ~ ~ ~
Po zainstalowaniu Linuksa na moim laptopie.ale gdy zakończysz instalację i ponownie uruchomić mój komputer, mój komputer nie może przejść do systemu operacyjnego Linux.i istnieją pewne raport o błędzie w następujący sposób:

............
............
ide: Zakładając, że 33 MHZ bus speed system trybów PIO; nadpisać z ide bus = xx
PCI_IDE: nieznany kontroler IDE na magistrali PCI 00 urządzenia F9, vid = 8086, did = 24ca
PCI: 00:1 f.1 niedostępne z powodu kolizji zasobów
PCI_IDE: (ide_setup_pci_device:) Nie można włączyć urządzeniaPartycji używam jest root (/), jeden but (/ boot) i partycję wymiany (dwukrotnie rozmiar mojego RAM)
Czy ktoś spełnia ten problem przed?Czy ktoś może mi pomóc?
Czekam online.dzięki

Myślę, że masz starą wersję Linuksa.Jeśli jest to Redhat 8, uważa się za bardzo stary.Spróbuj nowszej wersji, jak Fedora Core 5, i sprawdzić, czy komputer jest suppored w nim, przed próbą instalacji.

Proszę mi powiedzieć, czy sprzęt (CPU, HD).Być może twój sprzęt jest bardzo nowa (np. SATA HD).

Cześć,
Problem może być spowodowany incompatiability pomiędzy starą OS istosowane nowego sprzętu.
Jej lepiej spróbować REDHAT 9 lub 10, a następnie sprawdzić, czy problem nie ustąpi

Dzięki
Shaikh Sarfraz

> PCI_IDE: nieznany kontroler IDE na magistrali PCI 00> urządzenia F9, vid = 8086, did = 24ca
> PCI: 00:1 f.1 niedostępne ze względu na zasoby> kolizji

urządzenia PCI_IDE nie działa dobrze, może twoje dont wersja Linuksa to kierowcy, można spróbować innych nowych dystrybucjach Linuxa

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back