pytanie Mosfet measurament

S

sharas

Guest
Hi, zmusza konkretne prądu między źródłem i osączyć i pomiaru napięcia na terminalu bramy - do takiego samego wyniku jak zmuszanie typowe i zamiatanie terminalu Brama do sam prąd jest mierzony w terminalu drenażu?

Teoretycznie tak: Dwa powinien dostarczyć z takim samym skutkiem.

Jest jedna rzecz, że mogę myśleć:

W pierwszym przykładzie, w przypadku wymuszonego prądu przez drenaż-źródło MOSFET, musisz upewnić się, że typowe jest to samo, co na siłę go w drugim przykładzie.

W pewnym sensie, masz trzy zmienne (w zakresie warunków DC): Ic (gate-źródła napięcia), typowe (drenaż-źródła napięcia) i Id (drenaż bieżących).W przypadku zdefiniowania dowolnych dwóch z nich, powinieneś być w stanie określić trzecich.

sharas napisał:

Hi, zmusza konkretne prądu między źródłem i osączyć i pomiaru napięcia na terminalu bramy - do takiego samego wyniku jak zmuszanie typowe i zamiatanie terminalu Brama do sam prąd jest mierzony w terminalu drenażu?

jayc napisał:sharas napisał:

Nie ma prądu płynącego pomiędzy źródłem i bramy.Myślę, że chciał powiedzieć źródła i osączyć.

Zakładam mówisz działa na prąd stały i pomiaru napięcia bramę.Impedancja między drenażu / węzłów źródła i brama jest czysto umowną.W szczególności jest pojemnościowych, które oddzielono sygnałów DC.Dlatego, jeśli umieścisz sygnału DC w source / drain, brama nie widać, że sygnał i elektrycznie odizolowane.

Gdybyś faktycznie spróbuj uruchomić prądu przez drenaż / zaciski źródła pozostawiając bramę pływających, co może zdarzyć się, że w miarę wzrostu prądu, napięcia drenażu zwiększa się liniowo na bardzo wysokim poziomie w zależności od początkowego napięcia bramy, aż tranzystor załamuje się i nagrać swój układ.Tymczasem, bramy izolowane, to pozostanie w jego wartości początkowej.

Jeśli to nie jest jasne, zapoznaj się z podstawowymi funkcjami MOSFET.

Oto kilka linków, które pomogą Ci się, jeśli jest to potrzebne.
http://en.wikipedia.org/wiki/MOSFET
http://jas.eng.buffalo.edu/education/mos/mosfet/mos_2.html

Hope this helps.jayc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back