Pytanie model BSIM4

E

evilguy

Guest
Używam modelu BSIM4 mojej symulacji.I've ogłoszeniu są 3 parametry BSIM4, które stanowią o grubości tlenku.Parametry TOXE który elektryczne grubości tlenku TOXP który fizycznej grubości tlenku DTOX jest różnica TOXE i TOXP.Czy ktoś może powiedzieć, co my różnie TOXE i TOXP.

Moje drugie pytanie, jeśli chcę wprowadzić zmiany w grubości tlenku, który parametr muszę zmieniać.jedną lub obie.Dzięki.

evilguy napisał:

Używam modelu BSIM4 mojej symulacji.
I've ogłoszeniu są 3 parametry BSIM4, które stanowią o grubości tlenku.
Parametry TOXE który elektryczne grubości tlenku TOXP który fizycznej grubości tlenku DTOX jest różnica TOXE i TOXP.
Czy ktoś może powiedzieć, co my różnie TOXE i TOXP.Moje drugie pytanie, jeśli chcę wprowadzić zmiany w grubości tlenku, który parametr muszę zmieniać.
jedną lub obie.
Dzięki.

Jak grubości tlenku bramy energicznie przeskalowany, skończone za-grubość warstwy nie może być ignorowana, modele BSIM4 tym celu pod uwagę.W tym celu BSM4 akceptuje dwa z następujących trzech jako danych wejściowych do modelu: elektryczne tlenku bramy TOXE1 grubości fizycznej bramy tlenek grubości TOXP, a ich różnica DTOX = TOXE - TOXP.Na podstawie tych parametrów, w wyniku skutecznej bramy tlenek pojemność Coxeff oblicza.

Pravin

dzięki.tak, aby mnie zbadać zmianę grubości tlenku muszę różni TOXE i TOXP w podobny sposób, tak aby różnica pomiędzy tymi dwoma nadal równa dtox?

proszę każdy podmiot może wyjaśnić, jak korzystać bsim4 w hspice jak bsim4 w c-code.!Jak zasymulować i wyciąg parametr

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back