pytanie Indukcyjność

M

myem

Guest
Jeśli currect dirction jest oppisite w induktor, ma też wpływ na ogólną indukcyjności?

THX

Tak, to jest ograniczony.Gdybyś mógł odwołać się pole H w całości, wszędzie, w każdym czasie, a następnie indukcyjność powinna wynosić zero, ponieważ energia jest magazynowana w polu H.

Standardowa metoda tworzenia zmiennych dławiki jest mieć miedź ślimak, których pozycja w cewki elektromagnetycznej jest regulowany.

myem napisał:

Jeśli currect dirction jest oppisite w induktor, ma też wpływ na ogólną indukcyjności?THX

Więc jeśli wiatr warstwy 2 elektromagnetyczny z 2. warstwa w przeciwnym kierunku, jak pierwsza warstwa, to takie same jak normalne indukcyjności cewki dwa warstwy?

madengr napisał:

Więc jeśli wiatr warstwy 2 elektromagnetyczny z 2. warstwa w przeciwnym kierunku, jak pierwsza warstwa, to takie same jak normalne indukcyjności cewki dwa warstwy?

Dziękujemy za każdy wyraźnej opinii.
Pozwól mi pokazać Eazy zdjęcie, aby wyjaśnić moje pytanie
Możesz zobaczyć naprzeciwko obecnego w tym kierunku.
Jaki wpływ na przeciwny kierunek?

Thx a lot
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Tak, to powinno zmniejszyć indukcyjności.Teraz nie może zrobić wiele, chyba że masz prawo ślady na górę do siebie.Możesz użyć liniowy i symulator połączeniu model induktora aby zobaczyć efekt, lub użyć płaskiej symulatora EM do działki indukcyjności ślad w kształcie litery U vs odstępy (utrzymywanie stałej długości), lub może mieć możliwość korzystania z modelem analitycznym w połączeniu Linie transmssion.Zobacz książki Bob Webera "Wprowadzenie do Microwave Circuits", aby zobaczyć, jak wywodzi indukcyjności wzajemnej między równolegle przewody obligacji.

W takim przypadku należy zmniejszyć indukcyjność jak madengr powiedział.
jeśli chcesz, aby ten induktora na płytce drukowanej, można użyć somthing tak:

Jestem teraz myśli, co powiedziałem wcześniej może być ważne dla niskich częstotliwości.Ponieważ długość śladów staje się znaczna część aa fali to opóźnienie czasu nie pozwala pola, aby anulować.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back