Pytanie dotyczące filtrów FIR i to działki Bode

U

usrocky

Guest
Cześć wszystkim
Mam napotkanych dni FIR pytanie filtr para temu.
A facet dał mi odpowiedzi impulsowej filtra FIR (z przekształcenia równania) i poprosić o powierzchni wróżą jej powierzchni.
Nie mam jasności co do kwestii, to nie wróży Działka jest wielkości i odpowiedzi etapu uzyskania pętli (AB).Ponieważ filtr FIR nie ma czynnika opinie (nie IIR), jak mogę działki wróży spisek?
jest B = 0?i wróży działki do nieskończone?
lub B = 1, działka Bode filtra FIR jest takie samo jak to wielkość i odpowiedzi fazę zalogowany osi częstotliwości?

Hello usrocky,Myślę, że można wykreślić z Nuhertz rozwiązań produktowych filtr ...
http://www.filter-solutions.com/digital.html

Mam dołączone odpowiednie zdjęcie za refernce ...--- Manju ---
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

usrocky,
Jeśli nie ma terminu mianownik, tylko siebie mianownikiem jest 1, a obliczenia charakterystyki częstotliwościowej poprzez zastąpienie z = exp (jw), ocena odpowiedzi w = 0 w = Was / 2, gdzie było to częstotliwość próbkowania .
Pozdrowienia,
Kral

hi, Kral
That's what I powiedział facet, ale nie jestem pewien, freq odpowiedzi i wróży działki to samo
dzięki

usrocky,
Działka Bode jest reakcją na częstotliwość z ograniczeniami w skali zysków i osi częstotliwości.Zakres częstotliwości można określić w dowolnym wybranym skalowania dla wzmocnienia i częstotliwości.Często reakcją na częstotliwość odnosi się tylko do częstotliwości vs zysku, bez względu na fazę.Działka Bode obejmuje zarówno amplitudy i fazy.Oto istotne rozróżnienie:
.
Działka Bode opisuje korzyści (oś pionowa) w dB i częstotliwości (oś pozioma) w skali logarytmicznej.Aby być kompletne, fabułę Bode musi również obejmować fazy liniowej częstotliwości w porównaniu do skali w skali logarytmicznej.
Pozdrowienia,
Kral

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back