Pytanie brama transmisja?

• Thread starter master_picengineer
  • Start date
M

master_picengineer

Guest
Witam wszystkich, mam symulowane brama transmisji (Shematic mieszek). Wyjście ma taki sam przebieg, że wejście w bramie przesyłowej. Jednak ja nie zrozumiesz dlaczego amplituda tego wyjścia jest 0,7 V? W rzeczywistości ma wynieść 1 V. Proszę o pomoc. dzięki.

Hi tranzystor szkic schematyczny poziom i sygnały wejściowe i wyjściowe. chodzi

Myślę, że to dlatego, że ciało tranzystorów bramek transmisyjnych są podłączone do źródeł zamiast VDD i GND. Jest to najczęstszy problem w symulacji bramy transmisji.

Dzięki Fom, wiem, że większość PMO jest connetced do luzem VDD i NMOS do GND. Ale jest problem.

Myślę, że ma rację. W transmisji, gdy tranzystory włączyć, różnica napięć na źródła i drenażu musi być VTH przynajmniej tak myślę, że ma rację. I brama transmisja nie może sprawić, że napięcie wyjściowe takie samo jak napięcie wejściowe.

Witam, problem jest w amplitudzie. Widzisz, jak pokazano na schemacie napięcie wyjściowe jest pomiędzy 0,9 V i 1,14 V insteed posiadania 0 i 1 Volt. Jak wytłumaczyć, że gaom9. Dzięki za odpowiedzi.

ponieważ nie wykazała schemat Jestem zgadywania - Powiedziałbym, że nie masz zasilania i GND zdefiniowany przez źródła napięcia.

Witam Gdzie jest twój ładunek? ! jeśli nie masz obciążenia, tranzystory nie są tendencyjne. spróbuj z obciążeniem. chodzi

Jak widzę wejście z bramy transmisji jest podłączony do 1V. Więc wyjścia również powinna być 1V. Ale będzie to 1V gdy tranzystor PMO bramy transmisji jest włączony (NMOS jest wyłączony). Kiedy PMO jest OFF i NMOS jest Na wyjściu będzie płynęła. I odbija w górę z powodu sprzężenia pojemnościowego.

Przykro mi tylko zwracać uwagę na opis na górze. Czy dodać zasilanie do przetwornicy i tranzystor CMOS? Czy może podłączyć zasilanie do ziemi, więc wyjście nie zostanie wyciągnięty do ZERA? Nie możesz pisać w SCH lub netlistę tutaj. Myślę, że to pomoże, czego nam potrzeba nie jest obraz Twój post wcześniej, ale SCH lub Netlist. Z poważaniem!

Witam, Dzięki za odpowiedzi. [Quote = Fom] Jak widzę, wejście z bramy transmisji jest podłączony do 1V. Więc wyjścia również powinna być 1V. Ale będzie to 1V gdy tranzystor PMO bramy transmisji jest włączony (NMOS jest wyłączony). Kiedy PMO jest OFF i NMOS jest Na wyjściu będzie płynęła. I odbija w górę z powodu sprzężenia pojemnościowego. [/Quote] To rigth. To, co podobało mi się usłyszeć. Dzięki za szczegóły.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back