Pytania od studenta o rozpoczęcie Grad. szkoły?

P

PlatinumT

Guest
Witam, właśnie ukończył z BS w dziedzinie fizyki. Jesienią będę począwszy od mojego stopień magistra nauk stosowanych z akcenty na mechatroniki i robotyki. Jedyną formalną klasy elektroniki miałem, że zajmuje się elektronika: uniwersytet fizyki 1 i 2 (prawa kerkholf jest, prawo Ohma, itp.), elektroniki cyfrowej (podstawowe układów cyfrowych, VHDL). Na własne Otrzymałam bardzo znanych mikrokontrolerów PIC (16fXX serii. Używam PicBasic Pro języka przez około rok i właśnie rozpoczął naukę montażu, dla Pics. Sense swoje lata mam trochę więcej czasu, aby nauczyć się nowych rzeczy, które mogą być pomocne w przyszłości. Sądzę więc, że moje pytanie jest co mam pracować? Przyznam, że moim słabym punktem jest to aspekt informatyki w tych dziedzinach i co z tego języka powinienem rozpocząć naukę? VB? Dziękuję bardzo na wprowadzenie, Jay

czas jest łatwe i zrobić wiele rzeczy u w bardzo prosty sposób. także spróbować nauczyć się C lub C + +. zrobić trochę więcej wiedzy na temat mikrokontrolerów i wbudowane oprogramowanie. Badajcie, za pomocą portów komputera przy użyciu C. po prostu u muszą wiedzieć, jak obchodzić się z portów i kilka rzeczy o architekturze niektórych procesorów, takich jak Motorola, itp. tak, że u czują się wygodne przy użyciu dowolnego mikrokontrolera zrozumienia architektury

Myślę, że powinieneś nauczyć się C / C + +, a nie VB. Jest on używany dla obu okien i programów wbudowanych, na przykład PIC. Jest to najczęściej wysokiej biuletynie programowania wysokiego poziomu. Btw. co jest prawem Kerkholf jest? Znam prawo Kirchoffa, ale nie sądzę, znam prawo Kerkholf jest.

Zgadzam się z innymi na temat nauki C / C + +, ale myślę, nauki MatLab (jeśli jeszcze nie znasz) może być korzystne. MatLab jest bardzo elastyczny (Physic, EE, DSP ...) i istnieje wiele książek, które używają MatLab do nauczania przedmiotu, a to jest bardzo łatwy do nauczenia. Nie wiem, "PIC" / Embedded rzeczy typu można z tym zrobić, ale można sprawdzić, że się w ich stronę pomocy: http://www.mathworks.com/support/ [url ] http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/loadCategory.do [/url] Powodzenia w szkole

Witam, Jeśli chcesz używać nowego języka programowania zarówno mcu i pisania programów w Windows, spróbuj dowiedzieć się Borland C + + Builder, jest to najprostszy sposób pisania proggies do okien, a także dowiesz się, c + +. Odwiedź: www.borland.com i www.torry.net ;) Analyzer

Myślę, że musi (nie jest to możliwe!), Aby dowiedzieć się C / C + + i MATLAB. C + + znaczenie nie potrzebuje nacisku. MATLAB sprawi, że będziesz bardzo skuteczne człowieka w małym przedziale czasowym związanych z C + + na przykład. Ale nie zastępuje w mojej opinii. MATLAB również pomoże Ci w kontrolowaniu portów i DSP programowania w sposób prosty i szybki. Również z wykorzystaniem SIMULINK w michatronics będzie rzeczy proste. (Uwaga: Nie pracuję dla MathWorks, ale kocham MATLAB dużo) Assembely jest bardzo dobra do nauki i pomoże Ci dużo. VHDL nie może być tak imprtant do mistrza w swojej dziedzinie, wiedząc, będzie to bardzo miłe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back