Pytania na elektronice?

Z

zahrein

Guest
Chcę zapytać o ac równoważne obwodu i opinie serii topologii.

Jeśli wykonane na podstawie obliczeń opartych na AC równoważne obwodu, podobnie jak to jest wzór podany przez opinie topologii (4 rodzaju opinie topolgy)?

im mylić jak i używane do robienia AC równoważne obwodu ... i kiedy studiowałem opinii topologii, daje różne formuły według opinii typu topologii.Ja jestem pomylony, jak myślę, że powinny być takie same.Czy AC równoważne obwodu wykonania wszystkich obwodzie lub musimy odnosić się do jakiego rodzaju topologii, że mamy do czynienia z ...?Thank u. ..

Nie bardzo rozumiem pytanie.

W 4 różne opinie topologiach powinny mieć różne AC ekwiw.obwody do uwzględnienia opinii AC wpływ na wydajność.

zahrein napisał:

Chcę zapytać o ac równoważne obwodu i opinie serii topologii.Jeśli wykonane na podstawie obliczeń opartych na AC równoważne obwodu, podobnie jak to jest wzór podany przez opinie topologii (4 rodzaju opinie topolgy)?im mylić jak i używane do robienia AC równoważne obwodu ... i kiedy studiowałem opinii topologii, daje różne formuły według opinii typu topologii.Ja jestem pomylony, jak myślę, że powinny być takie same.
Czy AC równoważne obwodu wykonania wszystkich obwodzie lub musimy odnosić się do jakiego rodzaju topologii, że mamy do czynienia z ...?Myślę, że należy precyzyjnie określić wejście obwodu.
możliwe jest wejście obwodu być źródłem napięcia.
ale jeśli opinia będzie manewrowania w wejściowego, należy określić obecne jako wejścia.
w związku z tym opinie rozwiązanie umożliwia na przykład Vout / Iin norVout / Vin.
Następnie należy obliczyć Iin / Vin.
Należy pamiętać, że prawidłowe wyliczenie zwrotnej i AC jest equallent.ac jest poprawna dla każdego obwodu, że nieobiektywna w nasycenie reagion.Thank u. ..

Więc jak poprzedni powiedział musisz zdefiniować topologii (wheter manewrowania serii na danych i / lub wyjście) ...Po prawidłowo określono, że może podjąć ac jako równoważne topologii mówi Ci zrobic ....Tak więc pytania, jak jest do określenia topologii:

2 Podpowiedzi:

1) próby czytania Sedra / Smith - Microelectronic Circuits ...jest zdecydowanie najlepszą książkę w historii
2) próby zdefiniowania niektórych praktycznych zasad opowiadania wheter jest manewrowania lub serię (niektóre topologiach na węzły itp. ...)

można odnieść się do Grey / Meyer analogowe scalonych książki. jest to bardzo dobra książka.

Małe analizy sygnału
opinie i analizy powinny dać taki sam
wynik.Zgadzam się z innymi komentarz
należy prawidłowo określić feddback
virvuit (wejściowych i wyjściowych ilości) oraz th ecircuit
i właściwie stosować teory.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back