PWM w pic 16F785

K

Kaleborg

Guest
Witaj,

Mam pytanie regardnig PWM w 16F785.Ile PWM wyjścia nie ma?
1 lub 2.Jest napisane w deescription że mają 10 bitów na kanał wyjściowy 1 pin RC5.Ale później mówi o dwufazowym PWM wyjście na szpilki RC1 i RC4.Co to oznacza dwufazowym i które jest rzeczywistym PWM wyjścia.Myślę, że o korzystaniu z tego chipa do kierowania dwa silniki i rozdzielczości 10 bitów ADC jest idealny dla mojego projektu.

I byłaby wdzięczna gdyby ktoś się jasne, że coś dla mnie.
Thanks in advance.

http://ww1.microchip.com/downloads/en/DeviceDoc/41249E.pdf

Thats the danych dla 16F785

Cześć,

Na chipie można wymienić standardowe PWM ma jedno wyjście, to ma również odrębne specjalnych funkcji dwóch PWM fazie produkcji, nie
jestem mocno w silniki, ale wydaje się bardzo wyspecjalizowanych funkcji, a nie coś do normalnego hobby silników prądu stałego - na pewno inne mogą wyjaśniać, że jest lepszy niż szczegółowo mogę.

Zakładam, że jeśli chodzi o kontrolę dc szczotka silniki, serw i steppers?
W takim przypadku może być lepiej Patrząc na bardziej popularnych chipów z PWM dobre cechy jak 18F2520 i 4520 lub nawet 18F1330 szczegółowe tutaj
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=2125&param=en520017

Również rzucić okiem na tego forum i jego użytkowników przewodnik dla pomysły
http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en023837

Microchip również kilka dobrych początkujących Zastosowanie Uwagi na temat korzystania z silnikami prądu stałego.

Witaj,

Dziękujemy za szybką odpowiedź.

Myślę, że pójdę po poradę i spróbuj że 18F1330 chip.

Pozdrowienia,
Kaleborg

W 18F1330 również posiada tylko jeden kanał PWM.Większość 18pin PICS mieć tylko jedno, jeśli potrzebuje dwóch wypróbować 28pin PIC.

Hi blueroomelectronics.

Czy na pewno?Wydaje się, że z danych ma 6 wyjść PWM.O ile I read it wrong.

Sprawdź numer CCPx modułów ma.To powiem ci liczby kanałów PWM.
Posiada most FET sterownik sprzętu, który jest przydatny.

Cześć,

Nie wiem dokładnie, co staramy się robić,
to dlaczego Dałem ci szeroką gamę patrzeć na tych linki - dużo dobrej info tam.

Jesteś wydają się być w C,
a więc większą pamięć 18f żetonów wydaje się dobrym wyborem, istnieje wiele dobrych wszystkie żetony, które mają okrągłe 2 kpc / PWM - w 18f - 2520, 2525,4520, 4620 są łatwo dostępne i bardziej ogólne silnikowych i kontroli programu przykładów wokół dla nich.

Dzięki wp100 i blueroomelectronics za replys.

Tak, mam pewne doświadczenie z C. Zrobiłem kilka projektów microcontrolers prostsze, ale to moja pierwsza rzecz udziałem PWM.To będzie podwójnej osi świetle trackera.Ponieważ informacje w 18F1330 danych są na tyle niejednoznaczne, przynajmniej dla mnie, I'm gonna go z urządzenia z jaśniejszych danych:) I będzie wykorzystywać PIC18F2520.

Capture / Compare / PWM Peryferia - 2 kpc

Jeszcze raz dziękujemy za pomocPozdrowienia,
Kaleborg

jest także dość proste oprogramowanie PWM ->, który będzie znacznie rozszerzyć liczbę kanałów PWM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back