PSRR w DC jest tylko-38dB-jakieś pomysły?

C

chang830

Guest
Witam, jestem projektowania wzmacniacza. Znalazłem PSRR w DC jest tylko-38dB w typ. Staram się, by sprawdzić, dlaczego ma tak niskie PSRR. Pls nikogo. rzucić nieco światła na to? Z góry dzięki

[Quote = chang830] Witam, jestem projektowania wzmacniacza. Znalazłem PSRR w DC jest tylko-38dB w typ. Staram się, by sprawdzić, dlaczego ma tak niskie PSRR. Pls nikogo. rzucić nieco światła na to? Z góry dzięki [/quote] to zależy od otwartej pętli wzmocnienia swojego wzmacniacz, spróbuj zwiększyć jej wartość, będą lepsze psrr

[Quote = surianova] [quote = chang830] Witam, jestem projektowania wzmacniacza. Znalazłem PSRR w DC jest tylko-38dB w typ. Staram się, by sprawdzić, dlaczego ma tak niskie PSRR. Pls nikogo. rzucić nieco światła na to? Z góry dzięki [/quote] to zależy od otwartej pętli wzmocnienia swojego wzmacniacz, spróbuj zwiększyć jej wartość, będą lepsze psrr [/quote] Faktycznie, mój blok jest w zamkniętym obiegu pracy i ma stały zysk 6 dB. Myślę, że istnieje jakiś wyciek z dostaw do wyjścia, ale jak mogę do foound go? Ma mitiple etapie, więc don.t wiem jak sprawdzić .... Dzięki

[Quote = chang830] [quote = surianova] [quote = chang830] Witam, jestem projektowania wzmacniacza. Znalazłem PSRR w DC jest tylko-38dB w typ. Staram się, by sprawdzić, dlaczego ma tak niskie PSRR. Pls nikogo. rzucić nieco światła na to? Z góry dzięki [/quote] to zależy od otwartej pętli wzmocnienia swojego wzmacniacz, spróbuj zwiększyć jej wartość, będą lepsze psrr [/quote] Faktycznie, mój blok jest w zamkniętym obiegu pracy i ma stały zysk 6 dB. Myślę, że istnieje jakiś wyciek z dostaw do wyjścia, ale jak mogę do foound go? Ma mitiple etapie, więc don.t wiem jak sprawdzić .... Dzięki [/quote] tylko Ac = 1 na zasilanie VDD i uruchomić analizę AC, działki PSRR Vout / VDD, otrzymasz psrr ale pamiętaj, musi pracować w zamkniętej pętli.

[Quote = surianova] [quote = chang830] [quote = surianova] [quote = chang830] Witam, jestem projektowania wzmacniacza. Znalazłem PSRR w DC jest tylko-38dB w typ. Staram się, by sprawdzić, dlaczego ma tak niskie PSRR. Pls nikogo. rzucić nieco światła na to? Z góry dzięki [/quote] to zależy od otwartej pętli wzmocnienia swojego wzmacniacz, spróbuj zwiększyć jej wartość, będą lepsze psrr [/quote] Faktycznie, mój blok jest w zamkniętym obiegu pracy i ma stały zysk 6 dB. Myślę, że istnieje jakiś wyciek z dostaw do wyjścia, ale jak mogę do foound go? Ma mitiple etapie, więc don.t wiem jak sprawdzić .... Dzięki [/quote] tylko Ac = 1 na zasilanie VDD i uruchomić analizę AC, działki Vout / VDD, otrzymasz psrr ale pamiętaj PSRR musi pracować w zamkniętej pętli. [/Quote] Tak, to może mi dać wartość PSRR , ale nie powiedział mi, dlaczego jest tak niska? Abd także nie może mi powiedzieć, co to ścieżka wycieku? Każdy dobry sposób, aby pomóc na ot? Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back