PSpice i tryb zasilania wyłącznik zasilania - problem symulacji

M

Mr.Cool

Guest
Witam, Próbuję symulował przełącznik flyback tryb zasilania. Mam tylko kontroler PWM układ UC1844A i związane z nimi układy. I spróbuj najpierw zobaczyć to urządzenie przełączające, 50% cyklu. wtedy, kiedy to działa, i przenieść się do reszty modelu układu. ale nie mogę dostać UC1844A do symulacji w ogóle nie powodując błędów konwergencji! czy ktokolwiek próbował używać tego urządzenia, lub SG1844, w obwodzie PSpice i jest gotów ujawnić w jaki sposób dostał go do pracy? Dzięki, Mr.Cool

Istnieje kilka poleceń, które można umieścić w pliku. Opcje wiersza kodu, aby to naprawić. Jeśli dobrze pamiętam ITL5 = 0 to polecenie. Kolejny wzrost liczby iteracji może przed deklaruje problem. Innym przydatnym zestawu są dokładności poszczególnych wartości kroku czasowego. Spójrz w górę. Polecenia Opcje w dokumentacji.

Próbowałem wszystkie te opcje ... jedyną rzeczą, i powiadomienia z tego urządzenia jest to, że można dwukrotnie kliknąć na niego i ręcznie wprowadzić wartości DT_FACTOR. i ustawić go na "10" i teraz działa. również, istnieje możliwość pod profil symulacji do "skip obliczeń punkt stronniczość". Miałem dużo szczęścia z tym. ale należy uważać, aby nie uwzględniać nic wcześniej niż 1ms jako "true". zestaw do symulacji 2ms, a "start nagrywania danych" po 1.8ms na przykład Mr.Cool

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back