PSoC micrcontroller

T

taday

Guest
hi all!

Proszę, powiedz mi, gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat (architektura, programista, język programowania, kompilator, kod przykład ...)

Z góry dziękujemy!

taday napisał:

hi all!Proszę, powiedz mi, gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat (architektura, programista, język programowania, kompilator, kod przykład ...)Z góry dziękujemy!

może ktoś z korzystaniem z komentarz PSoC na nim, a różnica między wykorzystaniem mikrokontrolerów PSoC i korzystasz?

Czy PSoC mają mieć więcej nowe podejście niż zwykły kontroler?Jakie są zalety?

PSoC z Cypress jest nowy typ architektury zwany microntrollers sygnał wymieszać.
oznacza to, że jest mnóstwo analogowych urządzeń peryferyjnych na szczycie standarts te cyfrowe, które można znaleźć w normalnej mikro.PSoC Micro zdolności do wdrażania filtry analogowe i analogowych, a następnie pasz sygnał ADC
To pozwala na bardzo zintegrowanych rozwiązań wymagających analogowego przetwarzania, które w przeciwnym razie będą musiały zostać przekształcone w domenie cyfrowej i przetworzony, wymagające wiele elementów związanych z DSP.
Więc w zasadzie
są teraz:
1) Standart wszystkich cyfrowych microntrollers
2) microntrollers sygnał mieszać tylko z ADC i DAC możliwości
3) sygnał wymieszać z wieloma urządzeniami peryferyjnymi, oprócz analogowego DAC i ADC
4) i układy DSP z niewielu ADC i DAC możliwości
5) Prawdopodobnie w przyszłości zobaczymy DSP z więcej możliwości ANALOG!
tak w zależności od potrzeb można spróbować znaleźć element, który pasuje.

Mikrokontrolerów PSoC dużo amaizing i dissapointing rzeczy w tym samym czasie ...
Oprócz standardowych peripherials UART, PWM ...można mieć wiele bardzo użytecznych peripherials, że nie mają innego microcontroleller jak dolnoprzepustowy i filtry pasmowe, wzmacniacze, CRC16 sprzętu i generatora pseudolosowych, PWM z nieczułości ...i tak dalej ... Może pracować zarówno na 3,3 i 5 V, z różną prędkością ....Sprzęt MAC ....DACDynamic obwodowego rekonfiguracji.W takich applicaations mikrokontrolerów PSoC, są zazwyczaj optymalne.
Istnieje wiele procedur, które nie potrzebują, i może być problem początku, jak konfiguracja urządzenia z wieloma parametrami ...Różne wersje programu, nie zawsze są kompatybilne z ...
Część z tych begginig problemy znikają po krótkim czasie.Po tym będziesz mógł dokonać programy łatwiej niż standardowe układy ...

Widzę ...
jak z kosztami?możemy zrobić zarówno analogowego i cyfrowego przetwarzania w szybszy sposób ...powinny być droższe?

PSoC jest naprawdę fascynujący MCU.
może mi pan powiedzieć o swoich trzech parametrów:
1 - w ilu mips Czy działa?
2 - co jest całkowitą ADC czas przetwarzania
3 - a co na temat ich cen.proszę porównać z pic18 rodziny cen (na przykład, co jest ceną MCU PSoC która I / O numer jak 18f452-32k program pamięci 34 i/o-)

Typ procesora CISC mikrokontrolerów PSoC mieć wiele instrukcji, z różnych trybów adresowania, sprawia, że programowanie więcej easilycomparing niektórych RISC jak PIC.
Inną konsekwencją typ procesora jest, że nie wszystkie instrukcje podjąć taką samą ilość czasu.Na przykład działania NOP zajmuje 4 cykle, mov od 5-15, reti 10 ...
Szybkość procesora jest do 24 MHz.
Jeśli uważają, że te dwie rzeczy mikrokontrolerów PSoC aproximattely mieć takie same cechy jak szybkość inne układy nowoczesne.
Cena kilka dolarów jest również w tym samym zakresie.

Minimalny czas konwersji ADC jest 25us (200KSPS) z SAR6 części, ale to tylko 6-bitowy przetwornik ADC ......
Z normalnego 8-bit ADC możesz mieć prędkość do 32kSpS, 12 bit do 480sps.
Dobrą rzeczą jest to, że można użyć PGA, a odniesienia skonfigurować w wiele sposobów, co pozwala na bezpośrednie podłączenie do wielu różnych typów czujników, z pełną gamą wejście ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back