Przez obwód zabezpieczający temperatury.

Y

Y.C Park

Guest
Eksperci Hi! Proszę o porady lub inne rozwiązanie dla obwodów poniżej. Jest to ponad obwodów ochronnych temperatury. Dzięki!

Jeśli szukasz na obwodzie temperatury można spróbować TC621C układ firmy Microchip. Jego bardzo łatwy do zaprogramowania temperatury, tylko niektóre rezystory. wygląd arkusza danych. mistrzów.

Układ ten jest zwykle w wielu IC deisgn, ale trzeba dodać obwodu histerezy

Dzięki za odpowiedź. Myślę, że jeśli w ciągu protectioon temperatury jest aktywny, układ jest wyłączony. Dlaczego histereza jest potrzebne? Proszę mi podpowiedzieć, do mnie. Dzięki!

Histereza jest zawsze stosowany w celu zapobiegania oscylacji .. W swoim obwodzie, depnding na wartości innych składników, ≈ 1M - 10MΩ rezystor między wyjściem compartor i (+) wejście może być używany do małych histerezy .. i zapewnienia stabilności ..

witam, chcę też trochę przewodnik po przekroczeniu temperatury układu ochrony. co jest typowa struktura? co powinienem zwrócić uwagę podczas projektowania? Dzięki

Drodzy wszystko, co miałem już zaprojektowane komparatora z histerezą przy głównej drodze sygnału. Tylko jeden histerezy stronie jest dobrym podejściem. (Wpisać histerezy w uninformation działania aktywnych) Histereza jest dobrym rozwiązaniem, aby uniknąć zębami. Teraz zastanawiasz się, wkładając hyteresis w OTP. OTP jest indepenant bloku. jeśli OTP jest aktywna, mogę wyłączyć pasmo wzbronione odniesienia i układ reset aktywny. Czy ktoś może mi powiedzieć co jest słuszne? (Histereza Nie lub histerezy) Dziękuję!

Dlaczego chcesz BGR być wyłączony? Będziemy z obwodu OTP do wyłączenia urządzenia responcible w wytwarzaniu ciepła.

Drodzy ambreesh celu korzystania z OTP jest ochrona MOSFET w mój projekt. I jeszcze nie zdecydowaliście się dokładnie tak, jak chronić obwód wewnętrzny i włączyć i wyłączyć kolejności sekwencji. Czy mógłbyś polecam tej metody?

Możesz użyć tej małej obudowie z histerezą, i można zmienić R1, R2 i R3 wartości, ale nie jest zalecane stosowanie rezystorów o bardzo dużej wartości, takich jak MOhm. Jeśli nie używasz histerezy, w punkcie transation, system pozostaje niestabilna. mistrzów

Generalnie, jeśli wyłączyć obwody w 150C, u powinien włączyć ponownie, gdy temperatura spadła do 120C.

Hi, więc musimy zaprojektować cieplnej pętli, jeśli chcemy obwodu do aktywnego ponownie, gdy temperatura spada. I było zaprojektowanie Li-Ion i ładowarka nie wykonania tej samej koncepcji ich. Ale nie zamknięcie systemu, a obecny mocą mos została zmniejszona lub kontrolowanych przez cieplnej pętli. Drodzy YC Park, może u eleborate więcej proszę. Jak lastdance zasugerował u chciałby również swój układ do aktywnego ponownie, gdy temperatura wzrosła poniżej wartości progowej. Musielibyśmy jakiś sposób odczuwania samo na chipie. Najprostszym byłoby napięcie na diody ze stałym źródłem prądu pompowania prąd do niego. To może być porównywana z napięciem odniesienia. (Bufor BGR, mają spadek napięcia ciąg rezystora). Komparatora musi mieć wewnętrzne hystersis. nadzieję, że to pomaga

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back