Przez które materiały powinny obejmować IR i fotodioda

N

nikhilele

Guest
co jest sutiable materiału na pokrycie ir fotodiody i diody LED stosowane w ckt czujnikiem zbliżeniowym. dla następujących celów bez wpływu na ich działanie jak zasięg i czułość 1 ochrony> przed kurzem i humidty 2. Ochrona> ze zmian oświetlenia 3 ochrony> przed jaskrawym światłem, jeśli spadnie na fotodiody będzie suprress ir sygnał ir foto-diody i diody LED to miejsce blisko siebie i oddzielone przegrodą metalu, a także w niektórych fotodiody ir ckt jest zastąpić TSOP1738 moduł odbiornika IR od vishay. Mam seeen w vishay modułów zwiększa zakres jak jasność światła spada w okolicy. a to jest niekorzystne dla nas

W celu zapewnienia againt ochrony jasne światło, takich jak światło słońca, etc światło rury, lepiej jest używać modulacji światła podczerwieni (z LED) i tranzystory zdjęcie, które Zależność częstotliwości. W ten sposób możliwe jest odfiltrowanie napięcia hałasu z innych źródeł naturalnych i sztucznych. Fotodiody nie freaquency czułości.

co zakłócenia punkt odchylenia ulegnie zmianie wraz zmiany natężenia światła.

Chodzi o zakłócenia nie będzie zmiany. Tylko niewielki prąd będzie na o / p tranzystora. Użyj filtra i wzmacniacza, aby uniknąć niskiego freaquencies i uzyskać wymagane napięcie i prąd z ckt.

Używam TSOP 1738 z vishay, w którym używamy modulacji przede wszystkim przewoźnik 38kHz, a na nim kierujemy 1200bps sygnału. więc jego modulowane już. kiedy i wyłączyć moje światło rury i uzyskać większy zasięg, co jest niepożądane.

Myślę, że czujnik podczerwieni (modulaor) nie działa prawidłowo. Jak stosować ordanry moduł czujnika IR, nie ma żadnego problemu. powiedzieć, na ile% zadzwonił zmniejsza się, gdy światło rury kładzie się na to? jeśli jest to około 10% lub mniej. nie ma problemu, jeśli jest więcej, a następnie zastąpić moduł czujnika IR.

Cześć, tutaj jest artykuł opisujący wykorzystanie w pełni odkryte i rozwinięte fotograficznego negatywu jako tanie filtr IR (jest ciemno = brak światła widzialnego, ale dość przejrzyste ir) h ** p: / / geektechnique.org / index. php? id = 254

[Quote = Noman Yousaf] Myślę, że detektor IR (modulaor) nie działa prawidłowo. Jak stosować ordanry moduł czujnika IR, nie ma żadnego problemu. powiedzieć, na ile% zadzwonił zmniejsza się, gdy światło rury kładzie się na to? jeśli jest to około 10% lub mniej. nie ma problemu, jeśli jest więcej, a następnie zastąpić moduł czujnika IR. [/quote] Myślę, że to prawdopodobnie sprawy. Wiosną zeszłego roku użyłem Handyboard do szkolnego projektu z udziałem wykrywania przeszkód IR, przy użyciu dwóch różnych detektorów podczerwieni. Jeden pracował sam, niezależnie od oświetlenia (wewnątrz lub na zewnątrz), ale drugi miał trochę poważnie zmniejszony zakres, gdy w pełnym słońcu, lub światła flourecent. (Do 75% spadku) Wymieniłem jeden moduł i wszystko działało jak należy.

Noman Yousaf: Używam tsop1738 najczęściej używanych czujnik podczerwieni. blue_snake: pomysł jest dobry i na pewno będzie sprawdzić, czy na zewnątrz. Bigestlee: jakie moduły u używali

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back