przetwarzanie obrazu

M

mexx

Guest
hii istnieje "

Jestem newbie w .... przetwarzania obrazu i chcą t make my bot trochę inteligentnych za pomocą obrazu processin ...... i chcesz pomóc w
1> Jak wysłać zdjęcia z mojego bota do pc (mam na myśli wszystko, co złego się rozrzedzi wymagających) ... jeśli bot jest kontrolowana frm PC (im przy TX / RX do kontroli moich bot)
2> jeśli bot pracuje w trybie niezaleznym .... który procesor lub applicaion wymagana jest tak, że recgnizes twarze, Dectection krawędzi, etc.
pozdrowienia
mexx

I dont naprawdę zrozumieć, ur problemy ..
bot u're powiedzenie oznacza, że robota?które można robić zdjęcia i interfejs do komputera?
y jest to związane z przetwarzaniem obrazu?pls wyjaśnienia ..

wiwaty

Dear all,
Jeśli dobrze rozumiem, znaczy jak zkai2000 powiedział i należy przy sth do przechwytywania obrazów na przykład USB web cam lub karty video w komputerze, a następnie, jeśli używasz systemu Windows jako system operacyjny af pierwsze lepiej mieć wygląd MSDN i poszukiwania VFW funkcji, takich jak "CapCreateCaptureWindow" lub "capDrivreConnect" i nie ma innej metody dostępu do urządzeń wideo, wykorzystując wszystkie DirectX 7.0 lub leter za pomocą "Direct Show"
cześć

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back