Przesunięcie napięcia MOSFET i BJT

I

iVenky

Guest
Wiem o MOSFET i BJT. Ale zapomniał o znaczenie terminu "napięcia offsetu". Czy mógłbyś mi pomóc? Dzięki z góry.

Wejście zrównoważyć napięcia (Vos) jest napięcie DC różnica, która powinna być stosowana między wejściami wzmacniacza w celu wyjścia zero (0 V w odniesieniu do ziemi). To jest dla przypadku podwójnego zasilania. Jeśli masz jedną zasilania (VCC i VEE = 0) wtedy definicja jest nieco zmodyfikowaną: Wprowadź przesunięcie napięcia (Vos) jest napięcie DC różnica, która powinna być stosowana między wejściami wzmacniacza w celu wyjścia równy VCC / 2 (w odniesieniu do ziemi) lub równa cokolwiek punkt pracy zostały zaprojektowane tam.

Wiem o MOSFET i BJT. Ale zapomniał o znaczenie terminu "napięcia offsetu". Czy mógłbyś mi pomóc? . Z góry dzięki
Dla mojej opinii, to nie jest bardzo często - a także nieco mylące (tak jak to pokazuje zapytania) - jednak czasami napięcia polaryzującego dc, co jest niezbędne do prawidłowego działania tranzystora nazywany jest "przesunięcie napięcia" . Uzasadnienie: Jest to napięcie, które tworzy pożądaną operacyjnego punktu (np. 0 V na wyjściu dla opamps z podażą podziału).

Dla mojej opinii, to nie jest bardzo często - a także nieco mylące (tak jak to pokazuje zapytania) - jednak czasami napięcia polaryzującego dc, co jest niezbędne do prawidłowego działania tranzystora nazywany jest "przesunięcie napięcia". Uzasadnienie: Jest to napięcie, które tworzy pożądaną operacyjnego punktu (np. 0 V na wyjściu dla opamps z podażą podziału)
Czy to znaczy, że wejście DC [/ B. Napięcie], dla którego tranzystor jest dokładnie na swoim punkcie iloraz (punkt pracy np.) jest przesunięcie napięcia? Dzięki z góry.

Tak, to poprawne. Jednakże, jak już wspomniano: To jest wyrażenie, które jest rzadko używany, jest to lepsze i bardziej wyraźne mówienie o "dc polaryzacji napięcia".

Czy to znaczy, że napięcie DC wejście, dla których tranzystor jest dokładnie na swoim punkcie iloraz (punkt pracy np.) jest przesunięcie napięcia?
Nie sądzę, to jest bardzo jasne, jeszcze. dc napięcia polaryzującego jest wymagana do pracy tranzystora w punkcie ilorazu, ale nasz układ nadal nie może rozstrzygnąć do punktu ilorazu i stąd potrzeba dodatkowego napięcia, aby działać dokładnie w punkcie ilorazu. [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 12:43 ---------- Poprzedni post był o 12:40 ----- ----- [/SIZE] [/color] Znowu to offset (jak nazwa wskazuje) jest wymieniony w odniesieniu do jakiegoś punktu odniesienia i powszechnie stosowane w węzłach różniczkowych.

Nie sądzę, to jest bardzo jasne, jeszcze. dc napięcia polaryzującego jest wymagana do pracy tranzystora w punkcie ilorazu, ale nasz układ nadal nie może rozstrzygnąć do punktu ilorazu i stąd potrzeba dodatkowego napięcia, aby działać dokładnie w punkcie ilorazu. [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 12:43 ---------- Poprzedni post był o 12:40 ----- ----- [/SIZE] [/color] Znowu to offset (jak nazwa wskazuje) jest wymieniony w odniesieniu do jakiegoś punktu odniesienia i powszechnie stosowane w węzłach różniczkowych.
VARUNKANT2k, pamiętaj o przesunięcie definicji w OPAMP (offset: prądem stałym napięcie niezbędne do wyznaczenia wartości dokładnie do zera woltów). Te same definicje można zastosować do tranzystorów: Pewien vbe napięcie jest wymagane, aby ustawić pożądaną prąd spoczynkowy (punkt pracy). Napięcie to może być traktowane jako przesunięcie napięcia (jednak w większości przypadków nosi nazwę "napięcia bias").

Tak prawda, ale to wygląda bardzo idealny idealną definicję. Większość z aktywnego urządzenia są martwe bez pewnego napięcia polaryzującego. Teraz, jeśli zastosować niektóre (delta V) odchylenie od napięcia DC bias dostroić wyjście, można powiedzieć offsetu napięcia. Ale wciąż Zgadzam się na Ciebie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back