I
iVenky
Guest
Wiem o MOSFET i BJT. Ale zapomniał o znaczenie terminu "napięcia offsetu". Czy mógłbyś mi pomóc? Dzięki z góry.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Dla mojej opinii, to nie jest bardzo często - a także nieco mylące (tak jak to pokazuje zapytania) - jednak czasami napięcia polaryzującego dc, co jest niezbędne do prawidłowego działania tranzystora nazywany jest "przesunięcie napięcia" . Uzasadnienie: Jest to napięcie, które tworzy pożądaną operacyjnego punktu (np. 0 V na wyjściu dla opamps z podażą podziału).Wiem o MOSFET i BJT. Ale zapomniał o znaczenie terminu "napięcia offsetu". Czy mógłbyś mi pomóc? . Z góry dzięki
Czy to znaczy, że wejście DC [/ B. Napięcie], dla którego tranzystor jest dokładnie na swoim punkcie iloraz (punkt pracy np.) jest przesunięcie napięcia? Dzięki z góry.Dla mojej opinii, to nie jest bardzo często - a także nieco mylące (tak jak to pokazuje zapytania) - jednak czasami napięcia polaryzującego dc, co jest niezbędne do prawidłowego działania tranzystora nazywany jest "przesunięcie napięcia". Uzasadnienie: Jest to napięcie, które tworzy pożądaną operacyjnego punktu (np. 0 V na wyjściu dla opamps z podażą podziału)
Nie sądzę, to jest bardzo jasne, jeszcze. dc napięcia polaryzującego jest wymagana do pracy tranzystora w punkcie ilorazu, ale nasz układ nadal nie może rozstrzygnąć do punktu ilorazu i stąd potrzeba dodatkowego napięcia, aby działać dokładnie w punkcie ilorazu. [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 12:43 ---------- Poprzedni post był o 12:40 ----- ----- [/SIZE] [/color] Znowu to offset (jak nazwa wskazuje) jest wymieniony w odniesieniu do jakiegoś punktu odniesienia i powszechnie stosowane w węzłach różniczkowych.Czy to znaczy, że napięcie DC wejście, dla których tranzystor jest dokładnie na swoim punkcie iloraz (punkt pracy np.) jest przesunięcie napięcia?
VARUNKANT2k, pamiętaj o przesunięcie definicji w OPAMP (offset: prądem stałym napięcie niezbędne do wyznaczenia wartości dokładnie do zera woltów). Te same definicje można zastosować do tranzystorów: Pewien vbe napięcie jest wymagane, aby ustawić pożądaną prąd spoczynkowy (punkt pracy). Napięcie to może być traktowane jako przesunięcie napięcia (jednak w większości przypadków nosi nazwę "napięcia bias").Nie sądzę, to jest bardzo jasne, jeszcze. dc napięcia polaryzującego jest wymagana do pracy tranzystora w punkcie ilorazu, ale nasz układ nadal nie może rozstrzygnąć do punktu ilorazu i stąd potrzeba dodatkowego napięcia, aby działać dokładnie w punkcie ilorazu. [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 12:43 ---------- Poprzedni post był o 12:40 ----- ----- [/SIZE] [/color] Znowu to offset (jak nazwa wskazuje) jest wymieniony w odniesieniu do jakiegoś punktu odniesienia i powszechnie stosowane w węzłach różniczkowych.