przepust zegar i wtrysku za

B

budzz

Guest
Witam, chcę zapytać o nonideal efekt analogowy przełącznik. przepust zegar i wtrysku opłat, są te dwie tak samo? dzięki.

wtrysku za (nazywane również przepust zegara i przepust opłatą)

obok paracitic kondensator CGD i CGS, jest jakieś inne rzeczy, które przepust zegar przyczyny i za zastrzyk? czy ktoś może podać krótkie wyjaśnienie o przepust zegar i wtrysku opłaty, proszę. dzięki.

SC w fazie pobierania próbek z tranzystora MOS jako przełącznik jest pokazany w Fig3. Gdy przełącznik jest włączony, nie jest to kwota, za zgromadzone w kanale prowadzenia tranzystora. Zgromadzonych opłat jest określona przez: (eq poniżej) Gdy przełącznik wyłącza, opłata ta jest wstrzykiwany do obu kierunkach i części opłaty (ΔQ) jest po cenach dumpingowych na kondensator CS. Wyniki ΔQ śpią na napięcie błąd ΔQ / CS na CS. W szybkim wyłączeniu stanie, gdy spada czas zegara kontrola jest bardzo szybki, kanał tranzystor szybko zanika. W praktyce, ΔQ za to prawie można dokładnie przewidzieć.

Gdy przełącznik wyłącza, opłata ta jest wstrzykiwany do obu kierunkach i części opłaty (ΔQ) jest po cenach dumpingowych na kondensator CS. Wyniki ΔQ śpią na napięcie błąd ΔQ / CS na CS. W szybkim wyłączeniu stanie, gdy spada czas zegara kontrola jest bardzo szybki, kanał tranzystor szybko zanika. W praktyce, ΔQ za to prawie można dokładnie przewidzieć.
Mam również przeczytać coś takiego też. I wiedzieć, że istnieją opłaty, które muszą być po cenach dumpingowych, gdy zegar jest włączony na '0 '. ale pytanie jest, że nie wiem jaką część opłaty, po cenach dumpingowych Drain i po cenach dumpingowych Source. i jak impedancji w Drain i Source będzie zakłóceń. (impedancji może być sam / różne między Drain i Source), dzięki

Chcę wiedzieć, jak zaprojektować dobry przełącznik w AD / DA obwodów? Ponieważ wiemy, że ma przepust zegar i efekt wtrysku opłaty w przełącznik.

przepust zegar i wtrysku opłaty są różne. Przepust Zegar oznacza zmianę sygnału zegarowego na czele węzeł bramy do zmiany w drenażu / źródła napięcia przez CGD i sprzęgła CGS. I iniekcji za pomocą ładunku, jest ograniczony do / wchłania się z drenażu / source podczas tworzenia kanału lub zanika.

Trudno model współczynnik dyspersji opłat, ale na ogół zakłada się, że połowa wsadu przeniesione do źródła, a druga połowa do kanalizacji. Myślę, że efektywna długość kanału w zależności od trybu pracy jest również czynnikiem na tym, ponieważ za nasycenie gromadzi źródła większa niż drenaż (co oznacza, że modulacja długości kanału).

yepp.I zgadzam się z tobą, przepust zegar jest natychmiastowy proces redistrubution za kondensatory KVL satisfcation, jest bezpośrednim wynikiem przejścia zegara i jej skala czasu jest na porządku krawędzi zegar transition.But zastrzyk za to proces mos przełącznik włącz / wyłącz, a jego ssanie / ściskanie za z / do węzła źródłowego i odpływu, który jest pośrednio w wyniku przejścia zegara i włącz / wyłącz, może to się później i wolniej niż feedthrough.There zegar jest subtelna różnica w dwóch tutaj. poprawcie mnie jeśli się mylę pls [quote = leo_o2] przepust zegar i wtrysku opłaty są różne. Przepust Zegar oznacza zmianę sygnału zegarowego na czele węzeł bramy do zmiany w drenażu / źródła napięcia przez CGD i sprzęgła CGS. I iniekcji za pomocą ładunku, jest ograniczony do / wchłania się z drenażu / source podczas tworzenia kanału lub zanika. [/Quote]

Na częściowe usunięcie efektu iniekcji za to umieścić dwa swithes połowy wielkości (łącznika) na boths stronach przełącznik bramki podłączyć do przeciwnych biegunów. W ten sposób staramy się wchłonąć dokładnie za, gdy przełącznik jest wyłączony dostaw dokładnie chrge, gdy jest włączony. Chociaż rozkład chrge między źródłem anmd drenażu maynot być równa, ale to nie zmniejsza błędu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back