przemysłowych mikrokontrolerem

M

microlab

Guest
hai wszystkich

mikrokontrolera, które będzie można zaproponować przemysłowych mapplications?
PIC/AVR/8051?
mój pomysł jest do powszechnego użycia Minutnik do industril
I tak powinno rozważyć najgorsze otaczających warunkach.
jakie dodatkowe elementy należy dodać do mojego schematu pokonać wszystkich niechcianych wejść od przemysłowych atmosfery?ml

Witaj!
Teraz
jestem w pracy kontrolera walcowanie metali roślin.Tak więc problem jest rzeczywisty SZŚ dla mnie.
Wolę 5V AVR MCUs - nigdy nie pozwól mi, nawet podczas pracy w dużych EMIS.
Ale walcowanie metali roślin się przygotować dwa rozwiązania - po jednym z AVR MCU i druga na TMS470 ARM MCU (to jest wysoki MCU-rel przemysłowych norma)

Wszystkie są odpowiednie.Mówię o tym, jak widziałem wszystkie trzy na jednym pokładzie do przemysłowego stosowania.Jako taki, należy rozważyć opcje i zważyć zamiast co są bardziej zaznajomieni z jak z dowolnej aplikacji.

Jedyna część, że mogę dodać, że niektóre mikrokontrolery (nie wiele, a ja nie pamiętam który) może tylko dwa lub trzy wyjścia mA.Unikaj tych.W hałaśliwym otoczeniu będą chciały wyższy obecnej produkcji dostępne że dodatkowe kilkanaście mA może stanowić różnicę.

i 8051 na badania przemysłowe dla mediów befor lat 5
Czy wiesz, że simens S5 PLC pracy z 8051 i zbyt wiele płyt przemysłowych i znalazł 8051 z nim
dzięki

abbas1707 napisał:

8051 szpilki mogą dostarczyć tylko 1-2mA ...

Myślę, że wszyscy mogą korzystać MCU w branży, to na obwodzie zaprojektowane, takich jak zasilanie do MCU, filtr obwodzie, bezpieczeństwa ...

hai wszystkich

dziękuję za odpowiedź
kiedy dyskutują o coś uniwersalnego
powinien on współpracować z niemal każdych warunkach
w naszym przypadku, jeśli projektując zegar dla laboratorium
bardzo easy.because moc będzie zawsze ustabilizowany, będzie wyposażony w powietrzu nie conditioners.almost szansę EIW lub innych nieprawidłowości.
jeśli będziemy tom korzystać z tego samego systemu w fabryce, to nie zaczną.
każdy pojazd może start / stop na anythime.temperatury, wilgotności lub nawet zasilania nie może być stabilized.and projektowanie, jeśli mamy kilka rzeczy uniwersalne, system powinien działać wewnątrz laboratorium i fabryki, bez trouble.what jest możliwy sposób filtrować niechciane wszystkich tych rzeczy?ml

Hai

Moje doświadczenia jeśli używasz 8051 następnie musisz filtrować wszystkie EIW.

Wolę AVR

Cytat:

nawet zasilania nie może być stabilizowany.

rozważyć monitorowanie zasilania 5 VDC dla mikroprzedsiębiorstw

można spróbować mikro monitora / watchdog timer IC

jeśli system otrzyma EIW lub brązowego co najmniej 8051 odzyska automatycznie

maksyma że kilka typów http://www.maxim-ic.com (DS1232?)

wiele innych rodzajów również

hugo

Należy ustawić funkcję projektu, jeśli projekt ma niewiele funkcji, takich jak projekt w powszechnej Minutnik.
Mikrokontroler PIC którego należy preferować dla tego projektu.- Ulubione Dzisiaj --

http://www.embedded-hardware.com/how-to-pic-microcontroller-timer-calculation/

styczeń noha może mi Pani powiedzieć, na temat "zachowania na szpilki"?

slhugo, I'm not sure śledzę wszystkie swoje konsekwencje.Większość z UCS I've looked at BOR mają zdolności.Lubię być w stanie ją wyłączyć, aby działało na niższe napięcie, ale to inny problem.W jaki sposób 8051 (i które przez producenta) wiedzieć, czy podlega ona EMI?

ldanielrosa napisał:

styczeń noha może mi Pani powiedzieć, na temat "zachowania na szpilki"?

hai wszystkich

tej dyskusji jest coraz bardziej informacyjny.
minutnik jest tylko przykład w celu omówienia problemu.
głównym celem jest to, że do głównych findout niepożądane sygnały
w założeniu i przemysłowych w celu znalezienia rozwiązania dla tego samego.
może być możliwe w przypadku wszystkich microcontrollers.some z nich wymaga
dodatkowych składników, który zajmie się niechcianych sygnałów.
Zakładam, że mamy system łączący w fabryce.
każdy pojazd może start / stop na anytime.presence na stray opłat, EMI
lub inne tego typu sygnały niepożądane mogą wystąpić w dowolnym momencie czasu.
Chodzi o to, że jak można pokonać same.if nam się lista wszystkich tych sygnałów, można rozwiązać ten sam przez one.the samo rozwiązanie może być zastosowane do wszystkich systemów
, które ma być wykorzystane w przemyśle.Thanking you

ml

Sugeruję mtorolla MCUidealne dla zastosowań przemysłowych i hałasuDodano po 1 minuty:Sugeruję mtorolla MCU

68hc05j1a

68hc05c8a

68hc05b16

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back