przemysłowa osocza frez & USB

A

alpk

Guest
Cześć,
To jest mój pierwszy post tutaj, więc ma nadzieję, że moje pytanie znaleźć odpowiednie forum obszarze.

I obecnie pracują dla firmy, która produkuje zautomatyzowanego cięcia plazmowego.Jestem programistą handlowego z doświadczeniem w C , Java, Delphi, PHP, C, Pascal, tak osobistych preferencji.W przypadku kodowania junkie,
mam dobre teoretyczną znajomość sprzętu elektronicznego, układów logicznych, binarnych operacji i tak dalej.I'm not afraid of getting moje ręce brudne na niskim poziomie projektowania.Problemem jest to, że brak wiedzy i co ważniejsze, praktyczne doświadczenie w dziedzinie zautomatyzowanych maszyn i robotów.

Głównym aspektem mojej obecnej projekt obejmuje modernizację konstrukcji cięcia strumieniem plazmy do korzystania USB zamiast portu LPT dla komputerów PC-to-Machine Interface.To jest skorzystać z dostępności i efektywności kosztowej USB gotowe systemy komputerowe, w przeciwieństwie do przestarzały, coraz trudniejsze do źródła i stopniowo drogie LPT-aktywne systemy.

Cięcia plazmowego składa się z steppera różne silniki i siłowniki hydrauliczne sterowane przez wired w komputerze, który nie jest nową koncepcją.Stanowisko rozbioru głowa jest kontrolowana przez strumień bajtów.Każdy bajt jest różne polecenia informacją maszyny, co robić dalej.Nie ma skomplikowanych automatycznego sprzętu logiki.Na przykład urządzenie odbiera polecenia krok X-steppera silnikowych jeden krok w lewo, przy jednoczesnym obniżeniu frez i łączniki do ognia, w jednym bajtu.Jest to prosty system, ale działa całkiem dobrze.

Kilka USB do LPT adaptery i równoległych interfejsów PCMCIA, były testowane z niezadowalające wyniki.Po małych bitowe badań tego problemu wydawała się być prostą sprawą uzyskania posiadania w czarnej skrzynce urządzenia USB, takie jak USBMicro U421 i zmiany oprogramowania, aby ustawić Pinouty na U421, że maszyna może następnie "czytać" w taki sam sposób, czytać wiersze równoległy interfejs.Decyzja do wykorzystania U421 został złożony przed byłem zakontraktowane do pracy, więc w chwili obecnej jest to co mam do pracy z.Więcej informacji można znaleźć na h ** p: / / www.usbmicro.com jeśli to pomaga.

Po zabawy spędził tydzień lub dwa cramming stare turbo pascal kod w Delphi, I badania wykonywane na żywo.Dobrą wiadomością, w wyniku tego badania było to, że interfejs USB działa w miarę uzyskiwania komendy do komputera i co robić swoje rzeczy.

Złe wiadomości i zaś mój problem polega na tym, że maszyny cięć w strukturze horrendously powolne tempo, na około 3 sekundy na centymetr.Nie jest to dobry wynik.

I zawęził problem nieco w dół.Gdy urządzenie jest podłączone do komputera poprzez interfejs USB, wyjście ekranu pokazuje, jak powoli maszyna działa.Jeśli następnie odłączyć przewód USB połowie drogi poprzez wzór na ekran wyjściowy przyspiesza, a pozostała część wzoru wykonuje bardzo szybko.Program jest nadal próbują napisać do USB urządzenia, które nie jest już obecny, ale ponieważ jej nie załączony kierowca musi przejść przez kod faktycznie działa operacji zapisu.

Co mi się dzieje jest pewne opóźnienie w piśmie do interfejs USB jest przyczyną spowolnienia.Mam wrażenie, to jest problem sprzętowy z U421.Istnieje szansa, że jest to związane z oprogramowaniem, pod warunkiem jednak kierowcy z U421 (USBm.dll) nie jest open source.Oznacza to, że nie mogę z łatwością dowiedzieć się dokładnie, w jaki sposób oprogramowanie działa na niskim poziomie bez wiele czas debugowania.

Nie może być problem z prędkością ze względu na bajt jest napisane seryjnie, a nie w pamięci jednego bezpośredniego zapisu do portu równoległego.Zakładam, że z dużą szybkością USB nie powinno to być problemem.Jeśli potencjału "prędkość portu USB (nawet 1,1) znacznie przekracza możliwości LPT podczas przesyłania bajtów, to muszę uważać, że U421 sprzętu po prostu nie jest wystarczająco szybki dla tej aplikacji.Może FireWire lub USB2 rozwiązaniem jest opłacalne?

Inną alternatywą I uznać, że ze względu na wysokie prędkości mojego komputera, steppera silniki nie są ramping się prawidłowo i polecenia, aby przejść idą zbyt szybko, aby osiągnąć swoje żądaną częstotliwość.Szczerze terminy kod jest bałagan, za pomocą ad hoc system opóźnień i puste do pętli i jest potencjalnie (99,5% pewnością) wadliwy.Niemniej jednak, że zwiększenie występuje w oprogramowaniu, gdy urządzenie USB jest odłączony połowie wzór mówi mi coś rzeczywiście się stało w procesie faktycznie bajtów piśmie do U421 to gospodarstwa do samego programu.

Czy ktoś doświadczony tych spowolnienie rodzaju problemy z USB do LPT?Jeśli tak, to są jakieś pomysły, co można zrobić na ten temat?Czy istnieją jakieś proste i tanie rozwiązania jako alternatywa out-of-the-box urządzenia jak U421?Moje pół wykształconych domyślam się, że urządzenia USB Aktualnie za pomocą interfejsu urządzenia do komputera nie jest wystarczająco szybka do tego wniosku, i być może trzeba spojrzeć na możliwe znalezienie sposobu wykorzystania lub USB2 Firewire lub inne systemu.Ale ja naprawdę nie wiem, i opinii ekspertów byłoby naprawdę dużo pomóc.

Jeśli ktoś może mi w dobrym kierunku byłoby bardzo doceniane.

Wiwaty,
Alex

I niewiele badań i niektóre komunikaty z producentem w U421 wykazały, że mój problem jest oparty na USB obwodów ocenić w systemie Windows XP jest ustawiona na 8ms.

Wiem, istnieją "poprawek" do ustaw obwodów stawkę do 1ms pozwalają mi wysłać poleceń 1000 na sekundę do komputera, ale nie jestem pewien, czy będzie to wystarczająco (tylko 8 razy szybciej).

Alternatywnie, U421 obsługuje polecenia steppera silnikowych kontroli rozumieniu chipie można ustawić tak, aby sygnały wyjściowe kontroli w niektórych częstotliwości.Może to być dobrze, ale w prostej linii zakrzywionych działy gdzie steppera silniki prędkość jest stale zmieniających będziemy mieli ten sam problem z uwagi na spowolnienie obwodów ograniczenia prędkości.

Jeśli ktoś tutaj musiały sprostać jej wydania USB obwodów prędkościach, jakie alternatywy pracowały dla Ciebie, aby uzyskać szybki interfejs urządzenia?

Thanks again,
Alex

Wątpię, że można zrobić w czasie rzeczywistym, kontroli z komputerem.Musisz dedykowany sprzęt do prowadzenia urządzenia z komputerem zapewniając interfejs użytkownika i that's
about it.Miałem 3 / 4 HP serwozawory, który był napędzany przez 100% cyfrowego kontrolera.Można załadować rejestrów położenia, prędkości i momentu obrotowego kontroli.Miałeś rejestrów ziemi do ziemi oraz w dół i tym podobne.Po ustawieniu parametrów poza to poszło.Te kontrolery wysyła sygnały intensywniejszej i korekty na ponad 100.000 razy na sekundę.A są one czytania sygnał zwrotny z kodera w tym samym czasie.Nie masz zamiar zrobić z komputerem.I wątpliwości, że można użyć USB dla przemysłowym anyway.Musisz Specjalne klasy przemysłowej komunikacji (np.: hałas ekranowane okablowanie).Moje comm powiązanie DeviceNet, kosztowne pochodną CAN łącza szeregowego.Karta koszt mnie 750 dolarów.Sprawdź około kontrolerów urządzenia.Jestem pewien, że możesz znaleźć jednego.

Hi jhbbunch,
Dziękujemy za odpowiedź.

Jesteś Zrozumieć, idealna sytuacja byłaby zdecydowanie zaangażować wbudowanego kontrolera z komputera działającego jedynie jako interfejs.

Równolegle z komunikatem, może osiągnąć ponad 100.000 bajtów na sekundę, aby maszyny, bajtów, które mogłyby mieć wpływ natychmiast.Jest to w Dos z Turbo Pascala, i pozwoliło pełną kontrolę w czasie rzeczywistym.Istniejące maszyny, jak i teraz,
przy użyciu starych technologii, może być kontrolowana w czasie rzeczywistym przez zwykły komputer bez drogiego, dedykowanego wbudowane kontrolery.

You're informując mnie, że nawet biorąc pod uwagę prędkość nowoczesnych komputerów prędkości nowoczesnych interfejsów, że nie jest to już możliwe?Thats ciekawe, jeżeli jest tak, ponieważ to oznacza, maszyny będą musiały całkowicie ponownie robi sprzętowo.To jest coś mojego pracodawcy wyraźnie chce uniknąć, cały powodu, że
jego przejście do wsparcia USB jest to, że coraz bardziej i bardziej kosztowne, aby znaleźć laptopy z lpt tych dni.Może zapisać się około 20.000
dolarów rocznie, jeżeli może on otrzymać urządzenia rozmawiać poprzez alternatywa dla LPT, który pozwala mu na zakup standardowych laptopach raczej niż nastawiona z żadnych specjalnych rodzaj interfejsu.

Więc niestety, miło jak się wydaje, możliwości zmiany sprzętu jest obecnie kwestia.Chce zaoszczędzić pieniądze przy użyciu istniejącego oprogramowania i sprzętu komputerowego w bardzo bieżącej konfiguracji,
a jedynie niewielkie zmiany w oprogramowaniu.Jeżeli nie można tego zrobić, bez Ethernet, USB lub FireWire, jeśli nie istnieje sposób, że może on zaoszczędzić pieniądze, wtedy zrezygnować z projektu.

Jest to wyzwanie Mam ustawiony.Wiem, istnieje wiele lepszych sposobów na wykonanie zadania, obejmujące kabli ekranowanych, wbudowane obwody kontroli itp., ale wszystko to jest nie do pomyślenia dla mnie.Jego sprawa nie tego, co myślę, jest najlepszym rozwiązaniem,
mam pewne granice tego, co mogę uznać za alternatywę dla jego bieżącej konfiguracji, głównym rzeczą jest, że musi wypracować tańsze niż jego bieżącej konfiguracji, i być w impimented 3 miesiące.

Ja zaczyna myśleć, że będzie to niemożliwe.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back