Przełączanie GTO tyrystora dla 3-fazowego falownika

P

pns2050

Guest
Witam, staram się zrobić mój starszy projekt roku, który jest DC trójfazowego prądu przemiennego falownika. Staram się to osiągnąć za pomocą bramki wyłączyć tyrystory (BT-157) i PIC16f88 do wyzwalania. Problemem jest to, że PIC nie wyświetli negatywnego napięcia, które są potrzebne, aby wyłączyć tyrystory GTO. Próbowałem użyć op-amp (LM741) w trybie odwrotnym odwracanie biegunowości wyjścia PIC, który rzeczywiście wydawała się działać na oscyloskopie ale kiedy próbowałem wyłączyć / na tyrystor to wyniki nie były pozytywne. Czy byłoby możliwe do kontrolowania im drogę próbuję czy mam patrzeć na innym kierunku? Naprawdę spędziłem dużo czasu próbuje rysunek to i nie czuje sie go do pracy, każdy Podpowiedź / pomysłem byłoby mile widziane. Dziękuję

Dlaczego chcesz używać takiego składnika, ponieważ nie może być alternatywy (IGBT)? "Problem" z GTO jest, że trzeba wyciągnąć dużo prądu z bramy (podczas krótkim czasie), aby dostać go w stanie wyłączenia ponownie. Wymaga to prowadzenia bramę poniżej poziomu katody.

W moim uniwersytecie oni już nie jeden inwerter fazy za pomocą IGBT, więc mój przełożony chciał to zrobić za pomocą tyrystora-tych, a także czyni z niej trzy fazy. Znalazłem to ciekawy Zacząłem więc ten pomysł. Czy mówisz, nie jest możliwe aby uzyskać pożądany wynik przy użyciu bieżących komponenty?

Witam, staram się zrobić mój starszy projekt roku, który jest DC trójfazowego prądu przemiennego falownika. Staram się to osiągnąć za pomocą bramki wyłączyć tyrystory (BT-157) i PIC16f88 do wyzwalania. Problemem jest to, że PIC nie wyświetli negatywnego napięcia, które są potrzebne, aby wyłączyć tyrystory GTO. Próbowałem użyć op-amp (LM741) w trybie odwrotnym odwracanie biegunowości wyjścia PIC, który rzeczywiście wydawała się działać na oscyloskopie ale kiedy próbowałem wyłączyć / na tyrystor to wyniki nie były pozytywne. Czy byłoby możliwe do kontrolowania im drogę próbuję czy mam patrzeć na innym kierunku? Naprawdę spędziłem dużo czasu próbuje rysunek to i nie czuje sie go do pracy, każdy Podpowiedź / pomysłem byłoby mile widziane. Dziękuję
u można trzymać bramę ze stałym NEG bais i pic zastąpi go pos impulsów, każdy sposób fazowe neg zostanie zastrzelony wyłączyć GTO. zobaczyć

Mam zamiar spróbować tego .. Każda więcej pomysłów? Korzystanie z op-amp w odwracanie trybie nie będzie działać? Przez mojego małego doświadczenia nie, ale może być robić coś złego ..

Bardzo prawdopodobne, nie jesteś w stanie wyciągnąć wystarczającą bieżący z bramy, aby ją wyłączyć dość szybko, jako "brama wyłączyć zysk" jest niski. Jeśli używasz na 2A prądu anody, może wymagać negatywny bramy aktualny puls ponad 0,5 przerwać stan zatrzaskowe wystarczająco szybko. Na pewno trzeba znać działanie tyrystor GTO przed użyciem. Spróbuj wyszukiwania z: brama wyłączyć zysk tyrystora

WIM ... PNS .. Proszę sprawdzić moje połączenie napisali i u zrozumie. teraz problem jest jak ru będzie bramą sześć 6 GTO wszystkie drzwi od siebie odizolowane. Odpowiedź jest 6 opto izolatory.

dselec dziękuję, będę czytał to w szczegółach i nadać mu strzał .. Będę pisać żadnych wyników dostaję

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back