Protel DXP 2004 i Historia

J

jdhar

Guest
Czy ktoś wie jak wyłączyć Protel z automatycznego zapisu 20 MB historii dla każdego folderu, że pracuję w? Szukałem w opcjach, i zmniejszyły automatyczne tworzenie kopii zapasowych bardzo niskie, ale to nie wydają się być tak samo, jak jest to zapisane w katalogu zupełnie inaczej. Każdy projekt mój ma folder "Historia /", który jest tworzony automatycznie, i to ogromny!

W DXP2004, przejdź do Narzędzia> Preferencje> Kontrola wersji> Historia Lokalna. Nie jest licznik można zmienić, aby automatycznie usunąć pliki po pewnym czasie dni.

Zrobiłem to, nie wydaje się to zmienić. Czy to ten sam Historia / folder mówię?

Tak, to jest ten sam plik historii - to historia sub-folder utworzony w folderze projektu (chyba, że wybrał globalnego repozytorium w "Ustawienia"). Istnieje sztuczki w działania opcji. Nie dotykać pliki utworzone przed zmianą preferencji - to tylko zmienia pliki zapisane po dokonaniu zmian w przedziale do zbawienia. Możesz ręcznie usunąć pliki lokalne historii wybierając zakładkę Storage Manager, kliknij na nazwę projektu w lewym oknie ekranu, kliknij typ pliku, który chcesz usunąć historii w oknie po prawej stronie ekranu, kliknij prawym przyciskiem myszy, aby wywołać menu, a następnie kliknij na "Usuń historię". Wszystkie pliki historii dla tego typu dokumentu zostaną usunięte. Ponownie, jeśli pliki historii są bardzo stare, będziesz musiał ręcznie je usunąć. Ta funkcja była najwyraźniej celowo konserwatywne, nie musisz przypadkowo usunięcie wszystkich kopii zapasowych.

Dzięki za pomoc kot ... dziwactwo to, co widziałem:) Problem rozwiązany!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back