Proszę wyczyścić wątpliwości co do strat w kablu z anteny

S

saran7507

Guest
Witam wszystkich, jestem testowania 2 paraboliczne anteny (feedhorn anteny). Obie anteny są używane jako nadawania i odbioru odpowiednio. Każda potrawa jest mocowana za pomocą kabla do urządzenia. W odbiorniku, kiedy widzę czytanie-7.8dBm. Testowanie odbywa się na częstotliwości 5 GHz. Odległość btw 2 danie jest 2.8m. Ponieważ chcę, aby znaleźć zysk w dBi, użyłem budżetu link lub równania Friis, mam mniej więcej na 25dBi. Tłumienność kabla tylko jest-3.5dBm w paśmie 5GHz i na 6GHz jest-2.7dBm. Jeśli strat w kablu w paśmie 5GHz jest-3.5dBm, kiedy testowanie 2 anteny, mam czytania w odbiornik-7.8dBm w paśmie 5GHz. Jeśli mam strat w kablu na -1,7 dBm, nie będę się sam odczyt odbiornika (-7.8dBm) w paśmie 5GHz. Czekam na wasze odpowiedzi. zakresie, Saran

tłumienia kabla tylko jest-3.5dBm w paśmie 5GHz i na 6GHz jest-2.7dBm.
Czy jesteś pewny, że w 6GHz strata jest lepiej niż 5 GHz? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minutach: [/color] [/size] Mam na myśli jak ty testowałem to? jest kabel jest ok? bo chyba coś jest nie w porządku.

Kabel jest RG316. Złącze kabla na jednym końcu jest SMA (męskie), a drugi koniec jest typu N (żeńskie). Mam 2 kabel tak i stosowane zarówno w naczyniu do badania.

Czy możesz powiedzieć, co jest średnicy antenę? Myślę, że odległość btw anteny 2,8 m jest bardzo niska, i myślę, że środek pola bliskiego ..... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] i proszę, można napisać tabeli, gdzie będzie Pr, Pt, Gt, gr, kabel looss, i tak dalej. .. i to, co jest znane i nieznane dla 5 i 6 GHz? To będzie lepsze dla mojej orientacji. Podziękować

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back