Proszę prowadź mnie do zawartości mojej MATLAB opiera projektu wyszukiwania

H

heenz81

Guest
Słyszałem o treści projektu na pobieranie obrazu. Chcę wiedzieć, czy podobny projekt dla plików audio byłoby możliwe w programie MATLAB Co mam na myśli to baza danych z plików audio. Chciałbym następnie nagrać głos część jednego z plików. Czy mogę stworzyć projekt, który może rozpoznać pliku z bazy danych. Przyszedłem na ten pomysł dla mojego projektu grad. Im wyjaśnienie jej w bardzo kategoriach laika bo nie mają pojęcia o matlab i jestem zupełnie nowe do niego. Proszę o pomoc ... Im w prawdziwym naprawić!

Jeśli się głębiej, można zbudować ten projekt. opisuję ideę które dostałem od swojego posta tutaj. zgodnie z normami, częstotliwość każdego sygnału mowy osób będą różne. można wykonać kroki podane poniżej: 1) zebranie sygnałów audio. 2) pobierania sygnału audio próbek, które należy porównać 3) porównać FFT z dwóch sygnałów 4) w zależności od potrzeb, określa pewien poziom błędu. jeśli sygnał, że baza danych jest zgodna z audio próbki w zakresie błędu, można powiedzieć, że próbkę dźwięku jest jedną sygnały audio w bazie danych.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back