proszę o pomoc dla obecnych symulacji uzyskać

H

hongmy

Guest
Witam, chcę symulować postać frequncy bieżących wzmocnienie układu z wejściem spectre.when prądu zmiennego, myślę, że mogę wykreślić prądu częstotliwości VS na sondę lub portu urządzenia, ale nie mogę. Prosze mi pomóc. jak to dlaczego? 3ks Pozdrawiam.

Witam, Czy mógłby Pan wyjaśnić trochę jaśniej?

Witam spróbuj tego: w widmo ADE-> output-> zapisać wszystkie ... , Teraz w wierszu 2 U znajduje się "wybrać sygnały moc wyjściowa (moc), a następnie wybierz opcję" wszystkie "po tym, jak tylko zasymulować U zwykle mają nadzieję, może to pomóc U

pierwsze, 3ks za odpowiedź. I nadal nie można uzyskać żadnych akcji. zdjęcie attatchment jest moja testu obwodu tylko RC. I wybrał "Zapisz wszystkie, line1 wszystkich, linia 2 wszystkich" i "wybiera się na schemat portu rezystor, ADE nie dał mi żadnej działki o obecnych, ale mogę napięcia postać dowolnego węzła. Ostrzeżenie, że mam to, że "nie" IF "dane dla węzła" / R3/plus ". Jak to zrobić? PS. mój rzeczywisty obwód to tranzystor MOS. http://images.elektroda.net/6_1194831887.jpg

Witam, Panie i Panowie: 3ks, mam rozwiązać mój problem z Twoją pomocą. Uważam, jeśli chcesz dostać prądu w niektórych węzła, możesz użyć sondy. należy ustawić ADE jak niżej symulacji befor metody. Wyjścia-Save wszystkich: line 1: Wybierz sygnałów wyjściowych (zapis) wszystkich linii 2: Wybierz moc sygnału na wyjściu (PWR) wszystkich linii 4: prądy Wybierz urządzenie (prądy) wszystkich linii 6: Wybierz AC terminalu prądów (useprobes) tak, to możemy uzyskać prąd zmienny wykres dowolnego portu dowolnego urządzenia. Kto może wyjaśnić środków powyżej? pls mi pomóc. Teraz mam kolejny problem: kiedy symulacji prądu zysk proste lustro obecnych, jak i uzyskać korzyści? gdzie jest mały sygnał wyjściowy sygnał? Myślę, że jeśli chcemy, aby uzyskać AC, musimy symulować lub obliczyć z małym obwodzie sygnału, co jest trudne dla dużych obwodów skalę. Tak, jak symulować uzyskać ac directlly?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back