Proszę, może ktoś pomóc w tym PCB! Pliki Gerber!

Z

Zaher

Guest
Hi Guys, mam specjalny projekt dla OEM PCB, która została wycofana z OEM od 4 lub 5 lat temu. Muszę zastąpić na tej płytce, ale niestety, nie mam plików Gerber lub listy komponentów do procesu produkcyjnego. Nazwałem wiele firm na wschód i zachód, ale wszystkie one mnie pyta dla plików gerber, Czy ktoś może mi powiedzieć jak to zrobić bez plików Gerber? lub Zastanawiałem się, czy byłoby możliwe, aby wyodrębnić pliki Gerber korzystania z tablicy próbki, które pozostały ze mną. Czekamy na odpowiedź tak szybko! Dzięki, ZGR

Jestem pewien, że niestety trzeba będzie ponownie drowów to PCB z ostatniej płyty. Jeśli nie masz pliku PCB, z których można tworzyć pliki Gerber nie można zrobić dużo na ten temat ...

Cześć, Dzięki za odpowiedź, I'am nie ten, który ma zamiar ponownie inżynier tego forum, ale zastanawiałem się, czy czy ktoś może dać mi link do każdej produkcji PCB, który mógłby zrobić ten projekt bez plików gerber, opiera się na pokładzie próbki i schematyczne elektroniczne. Jeszcze raz dziękuję. ZGR

Bardzo pomocne będzie zidentyfikowanie wszystkich elementów typów i rozmiarów. Możesz skanować tym PCB (z obu stron, jeśli jest dwustronna) obok władcy (pokazać prawdziwy rozmiar PCB). Może ktoś na tym forum będą zainteresowani przeformułowania PCB (w tym plików Gerber).

Większość wytwórców PCB posiada logo lub znak, że stempel na pokładzie lub etch do warstwy górnej lub dolnej. Spróbuj znaleźć tego znaku, i może być w stanie zidentyfikować przedsiębiorstwa, które produkowane płyty. Jeśli są one podobnie jak wielu producentom PCB, będą mieli plik (elektronicznych lub film) na pokładzie. Mogą one wnieść duplikat z ich plików. Być może trzeba się o pomoc do lokalnych łgarz do identyfikacji znaku, jeśli nie znasz z firmami w regionie, w którym zarząd został wykonany.

Tak, to był znak i nazwę firmy, mam już nazwę spółki oraz nazwę statku, ale nie sądzę, że mogą mi pliki gerber lub rysunku produkcji na pokładzie. a także, nie I'am, że dokonuje się w PCB / Re-Engineering i elektroniczne rzeczy w celu określenia warstw lub komponenty są w zarządzie. Mam zeskanowane zdjęcia na PCB (obie strony), będę e-maila do nikogo, kto mógłby pomóc w tej kwestii. Zastanawiałem się, czy ktoś może być w stanie ponownie remis i wyodrębnić gerbers na tym forum dla mnie. przez to, byłoby bardzo łatwo zabrać go do dowolnej produkcji PCB. Ja doceniam pomoc i będą płacić opłat biznesu. Dzięki, ZGR

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back