proszę Chcę wiedzieć ............

O

omokoya

Guest
Proszę chcę wiedzieć, jak się do tego budynku alarm burgler co wiąże się z wykorzystaniem chip (z c + + i program w asemblerze embbeded w nim). Chip będzie procesor

To jest przykład jak można to zrobić. http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/00714a.pdf można wybrać inne podejście. Określenie punktów wejścia, które muszą być chronione, takie jak okna i drzwi, wybrać typ czujnika do wykrywania otwarcia (magnetycznych wyłączników mechanicznych, ale nie powinny być łatwo pokonany), lub okna, które nie otwierają się nawet kawałek drut rozciągnięty wzdłuż obwodu okna będą działać. Następnie należy zdecydować w jaki sposób mikrokontroler będzie sprawdzić te przełączniki i co się dzieje gdy jest aktywny.

Należy także pamiętać, obwód sabotażu. Używaj tylko normalnie zamknięte przełączniki kontakt i miejsce rezystora z wyłącznikiem (oraz w przełącznik!). Meassure prądu. Jeśli ktoś stara się unieważnić wyłącznik prądu będzie zmiana i tak można wykryć sabotaż. Pomiar prądu można łatwo przez konwerter AD μC lub komparatorze z okna. (Nad i pod prąd -> open, sabotaż)

[Quote = omokoya] ... z c + + i program w asemblerze embbeded w tym ...[/quote] Myślę, że tylko mikrokontrolery, że wsparcie C + + są ARM rodzin i można zaprogramować tylko o mucrocotroller w zespole. Każdy mikrokontroler posiada własny język montażu, though. Ogólnie rzecz biorąc, ja zdecydowanie odradzamy programowania w asemblerze dla każdego rodzaju projektu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back