Projektowanie wzmacniacza o niskiej częstotliwości uzyskać> 100 dB?

J

jbi00b

Guest
Dear all,

Jestem nowicjuszem w dziedzinie projektowania obwodów drukowanych, a mój projekt na temat tworzenia wzmacniacz o niskim uzyskać częstotliwość większa niż 100 dB.Próbowałem do dwóch wzmacniaczy etapie (złożona cascode wzmacniacza różnicowego, a następnie jeden Amplifer wejściowych i Miller odszkodowania) w celu uzyskania takiego obowiązku, ale za każdym razem tylko dostać 90 coś zyskać, gdy różnią się genetycznie i rozmiar tranzystorów.

Co zrobić, jeśli chcą Państwo uzyskać zysk> 100dB??
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Jednym z możliwych rozwiązań jest stosowanie GM-uzupełniającego.

Innym rozwiązaniem jest do 2 etapu cascode stolika (dodać jedno dodatkowe NMOS i jedno dodatkowe PMOS).

Myślę jednak, że jest to możliwe, aby uzyskać korzyści trzeba z topologii można opisane.Jeśli GBW jest bez znaczenia, a następnie spróbuj zmniejszyć obecne w 1 etap (składana cacscode).Pozwoli to lepiej zyskać 1 etap.ogólne zmniejszenie bieżących wzrost zysku

Myślę, że można użyć regulowanych cascode w pierwszym etapie, a następnie wzmacniacz CS w drugim etapie, aby osiągnąć 100 dB zysku.Należy też skorzystać obniżeniu bieżących w 1 etap (regulowane cascode estradzie) elbadry zaproponował.Nie chciałbym używać drugiego etapu również jako cascode etapie od odszkodowania (60 marginesu fazy st.) będzie duży problem.Otrzymać jak najwięcej zyskać, jak można z pierwszego etapu.

Myślę tsb_nph ma rację.100 dB można uzyskać trzy opamp etapu i 2 etap opamp przyrost uzupełniającego.

Najlepszym sposobem jest uzyskanie zwiększenia wszystkich etapach.Możesz zobaczyć gain-wzmocnienie technik w tekście CMOS Razavi począwszy od PG.310.

Zysk zwiększył stopień wyjściowy nie daje -1V wyjście huśtawka na 1.5V dostaw.

Duże długości transitor pozwoli Ci duży zysk.Może proste krotnie coscade wystarczy 100dB zysk

można użyć złożone cascode przyrost uzupełniającego.
Czy wysoka huśtawka składana cascode projektu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back